"Kralj Manise" Perović: "Zvezdu nosim svuda sa sobom, u srcu..."

Autor: Boris Jovanović
nedelja 11.05.2014.
12:34
Izvor: Sportske.net

Slavko Perović eksplodirao u Turskoj, najbolji je strelac druge lige i sada je sve lakše, čeka ga prelazak u veći klub. Ne zaboravlja svoju Zvezdu, bez obzira što je kao i mnoga njena deca morao zaobilaznim putem do afirmacije...

Povezane vesti

Slavko Perović je ove sezone ponovo na naslovnim stranama. Svojevremeno je u Zvezdi nagovestio veliki potencijal, nije imao dovoljno sreće, ali ni "bočnih" uticaja da dobije pravu šansu na "Marakani", pa je do afirmacije na neki način morao zaobilaznim putem, preko Rada, do Turske.

"Otišao sam u drugu ligu, u Manisu, nisam ni sanjao da su uslovi takvi i da je kvalitet fudbala na visokom nivou. Pošto su u prvu ligu stigli skupi stranci, dosta fudbalera koji su do prošle godine nastupali i za najveće turske klubove se preselilo u ovaj rang", otkriva odlični napadač.

Dočekao je svojih pet minuta, sa 19 golova je prvi strelac lige, zovu ga "Kralj Manise". Ovaj klub nije uspeo da se plasira u plej of za elitu, žele novi pokušaj naredne sezone, sa Perovićem.

Ali, srpski fudbaler ima druge planove.

"Vreme je za elitu, imam više ponuda, želeo bih da ostanem u Turskoj, ali da se preselim u prvu ligu"
, kaže Perović.

Jasno je i zbog čega, Turci su silnim ulaganima u infrastrukturu i kvalitetne igrače podigli nivo svog takmičenja i sada je u pitanju liga koja je u prvih pet ili šest u Evropi.

Uz to, javna je tajna, Turci najbolje plaćaju, pa mnogi igrači hrle ka novom fudbalskom "Eldoradu".Pa kako izgleda igranje u drugoj turskoj ligi?

"Kvalitet je neuporediv sa Srbijom, ali i infrastruktura. Manisa je gradić blizu Izmira, praktično turističko mesto, nemamo tako dobru posetu kao neki drugi klubovi na čijim je tribinama redovno po 20 000 ljudi", otkriva Slavko.

"Uz to, taj deo Turske je potpuno sekularan, sjajno je mesto za život", dodaje "Kralj Manise" za koga se pričalo da je svojevremeno odbio veliki novac jer nije želeo da se preseli u Rusiju.

Nismo hteli da ga pitamo o tome, ali o Zvezdi jesmo.

"Zvezdu nosim u srcu, igrao sam za crveno-bele, i kada jesam i kada nisam u Zvezdi, ona je moja, deo mene"
, jasan je Perović.

Kod Vladimira Petrovića je igrao sjajno, a onda su se stvari promenile, stigli su stranci sumnjivog kvaliteta, Zvezdina deca su opet završila na marginama.


"Nisam ljut, dao sam sve od sebe, nema to veze sa minutažom, ima sa ljubavlju prema mom klubu", objasnio je Slavko.

Morao je na dokazivanje u Rad.

"Tamo sam imao drugačiju ulogu, nisam bio klasičan napadač, bilo je problema dok sam se privikao. Statistika ne pokazuje baš neki učinak, ali zadovoljan sam"
, rekao je o klubu čiji je i dalje član, ima ugovor do zime.

Ne propušta da spomene Marka Nikolića, sadašnjeg trenera Partizana.

"Ne zaboravljam kad mi neko učini dobro, hvala mu, on me je vratio u život", priča Perović koji je kod Nikolića ponovo proigrao, pa su sjajne partije u Turskoj samo logičan nastavak priče.

Sazreo je kao igrač, ovo mu je najbolja sezona u karijeri, ono što sledi je transfer.

U Srbiji je mnogo više pažnje izazvala vest da je "okrenuo" prase na najveći hrišćanski praznik.

"Mediji su preneli da je prase u pitanju, nije, ali svejedno, trener i ljudi iz kluba bili su gosti, sjajno su se proveli", rekao nam je na kraju, uz podsećanje da sa njim u Manisi bivši Zvezdin kapiten, Nikola Mikić i da je kao i sam Perović igrao odlično.

Slavka bi mogli da gledamo u glavnim ulogama naredne sezone u turskoj eliti.

Dokaz da kvalitet, bez obzira na sve na kraju ispliva.

I večno pitanje, zbog čega nam je tuđe bolje od sopstvenog...

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.