Krivi su, izgleda, glineni golubovi!?

Autor: Beta Beta
sreda 13.02.2013.
19:48
Izvor: Beta

Povodom apela streljačke reprezentacije Srbije da joj se obezbede finansijska sredstva za učešće na Evropskom prvenstvu u Danskoj, ispred OKS-a oglasio se Nikola Kuljača, koji je naglasio da Olimpijski komitet ''brine o redovnim programima naših vrhunskih

serbianshooting.rs
serbianshooting.rs

Povezane vesti

Sportski direktor Olimpijskog komiteta Srbije, Nikola Kuljača rekao je danas da je mogući neodlazak strelaca na Evropsko prvenstvo u Dansku "izuzetno loš", ali i da nacionalno telo svoje obaveze ispunjava.

"Situacija je izuzetno loša. Sama činjenica da je učešće strelaca, koji su nam sa Igara u Londonu doneli dve od četiri medalje, na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu dovedeno u pitanje, je vrlo zabrinjavajuća", napisao je Kuljača u mejlu agenciji Beta.

Strelci su se danas obratili za pomoć državnom vrhu i OKS-u da im pomogne oko isplaćivanja duga prema Evropskoj streljačkoj konfederaciji (EKS) od 47.000 evra, zbog čega je suspendovana prijava Streljačkog saveza Srbije (SSS) za Evropsko prvenstvo u Danskoj.

Dug je nastao posle Evropskog prvenstva u gađanju glinenih golubova u Beogradu 2011. godine, pošto organizator nije platio deo kotizacije učesnika EKS-u. SSS kao zaseban entitet ne može da plati taj novac.

"OKS kroz svoje programe, koji se najvećim delom finansiraju iz budžeta Ministarstva omladine i sporta, brine o redovnim programima naših vrhunskih sportista, njihovim pripremama, medicinskoj zaštiti, putovanju na takmičenja... što se realizuje bez ikakvih dugova i zastoja", naveo je Kuljača.

Ne propustite