KRK - Da se ne ponovi 'Kragujevac', da pobedi košarka!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 06.02.2014.
12:20
Izvor: Sportske.net

Uz želju da se ne ponove nemile scene sa prošlogodišnjeg finala dočekujemo početak završnog turnira "Kupa Radivoja Koraća" koji se od četvrtka do nedelje igra u hali "Pionir".

sportske.net
sportske.net

Povezane vesti

Četvrtfinalnim okršajima Crvene zvezde Telekom - Borac Čačak i Radnički Kragujevac - OKK Beograd, u hali "Pionir" večeras počinje dvanaesto izdanje nacionalnog kupa Srbije koji se pod imenom "Kup Radivoja Koraća" igra od 2002. godine.

Osam ekipa među kojima su četiri ABA ligaša i četiri ekipe koje se takmiče u Košarkaškoj ligi Srbije boriće se za trofej koji, osim prestiža, nema nikakav drugi značaj.

Uoči početka završnog turnira "Kupa Radivoja Koraća" za sezonu 2013/2014, ne možemo a da se ne prisetimo sramnih scena iz prošlosezonskog finala u hali "Jezero" koje su obišle svet.

U finalu su se sastali "večiti rivali" a utakmica je prekinuta u 26. minutu, pri rezultatu 43:43, usled divljanja pristalica Crvene zvezde Telekom koje su pokušale da dođu do tribine na kojoj su se nalazili navijači Partizana.

Navijači Crvene zvezde Telekom želeli su da "oslobode" svoje drugove koji su uhvaćeni na Partizanovoj tribini u pokušaju da oduzmu zastave "Grobarima". Usledio je opšti haos u hali "Jezero" a pristalice Crvene zvezde Telekom aktivirale su i protivpožarni aparat pa se tada činilo da je i policija intervenisala nekim od sredstava za rasterivanje masa.



Umesto da hala bude ispražnjena a meč nastavljen pred praznim tribinama, došlo je do prekida utakmice a nastavak je zakazan za dan kasnije. Bez prisustva publike, u mučnoj atmosferi, Crvena zvezda Telekom je dobila praktično novu utakmicu koja je trajala 14 minuta i tako stigla do trofeja koje je poslednji put osvojila 2006. godine u "Pioniru".

Upravo će hala "Pionir" biti domaćin završnog turnira "Kupa Radivoja Koraća" nakon osam godina pauze a crveno-beli će u Beogradu braniti trofej osvojen u Kragujevcu 2013. godine.

Sportska javnost nada se da do incidenata, kakve smo imali prilike da gledamo u Kragujevcu pre godinu dana, neće biti i ove godine već da će se osam ekipa boriti za "Žućkovu levicu" viteški i bez podrške huligana.

Evo i četvrtfinalnih parova, kao i termina u kojima će utakmice biti igrane.

KSS

Ne propustite