Krstić: "Neki Srbiju ne osećaju svojom"

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 14.07.2013.
22:08
Izvor: Sportske.net

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Nenad Krstić ne razume razloge pojedinih igrača koji su otkazali nastup za nacionalni tim, ističući da neki od njih, očigledno, reprezentaciju ne doživljavaju svojim timom.

kss.rs
kss.rs

Povezane vesti

Centarski tandem koji košarkaška reprezentacija trenutno ima najiskusniji je u postavi koja obiluje mladim igrčima. Nenad Krstić i Raško Katić trebalo bi svojim iskustvom da daju primer mlađim igračima a kapiten iz godine u godinu to svakako čini.

Ponovo je centar CSKA nakoj uspešne i naporne sezone umesto na letovanje otišao na reprezentativnu prozivku što mu, po svemu sudeći, nimalo ne smeta.

"Za mene je igranje za reprezentaciju privilegija. Iz mog iskustva, svakome bih rekao da je reprezentacija spas za igrača u oporavku. Prošlo leto sam došao sa „čizmom“ na nozi i ispratio sve timske akcije. Trenirao po posebnom režimu, o meni se brinulo i posvećeno sa mnom radilo. Na kraju sam se oporavio i zaigrao. Imala je i reprezentacija od mene koristi, ali i ja od nje" rekao je kapiten Srbije za "Novosti".

Da mnogi ne dele Krstićevo mišljenje videlo se na početku priprema kada je veliki broj igrača otkazao dolazak iz ovih ili onih razloga.

Što se kapitena tiče, ne treba ulaziti ni u čije razloge za odustajenje od igranja u reprezentaciji, premda Krstić smatra da ima nekih otkaza koje ni sam ne razume.

"Igranje za reprezentaciju je dobrovoljna stvar. Svako ko je od nje odustao, ima svoje razloge. Moramo da shvatimo da ima igrača koji ne osećaju pripadnost reprezentaciji. Ne osećaju se dobro, ne doživljavaju taj tim kao svoj. Znamo da smo svi različiti i zbog toga nikoga ne bi trebalo optuživati. Fokusirajmo se na ono što imamo i idemo dalje" jasan je Nenad Krstić.

Reprezentacija Srbije i dalje nije kompletna i tako će biti još neko vreme, sve dok određeni igrači koji su imali ili imaju obaveze u mlađim selekcijama ne pristupe pripremama.

U narednih mesec i po dana "Orlove" očekuju četiri kvalitetna turnira na kojima će biti odigran dovoljan broj utakmica kako bi se početak EP u Sloveniji dočekao u punoj spremi snaga koje su se Ivkoviću stavile na raspolaganje.

Ne propustite