Kup svima spas?

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 26.09.2013.
10:49
Izvor: Sportske.net

Ono što je primetno je većina superligaša ušla veoma ozbiljno. Prva runda prošla bez iznenađenja.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

S obzirom na dužinu trajanja lige, odnosno svega 30 utakmica u šampionatu i Evropu kao misaonu imenicu ove jeseni, jasno je da meč u kupu nije neko opterećenje, a za mnoge timove predstavlja šansu da se eventualno domognu letnjih kvalifikacija.

Takođe, Vojvodina je odavno ovaj trofej proglasila za Sveti gral, a Zvezda je proteklih sezona osvajanje kupa koristila kao izgovor za sušu u prvenstvu.

Da budemo jasni, ovo je besmisleno takmičenje, sama pravila po kojima Partizan čeka Metalac, ili Kragujevčani trećeligaša Banat su suluda, prvo i osnovno bi trebalo da bude da tim iz višeg ranga uvek gostuje, a kada nižerazredni klubovi ispadnu, trebalo bi igrati dva meča.

Srbija je zemlja koja nekako uvek odabere da od ostalih prepiše ono što ne valja, igranje sredom i subotom na proleće, kada praktično nema nikakvih obaveza osim prvenstva je sasvim logično, osim kada se pitaju ljudi koji vode fudbalsko takmičenje u ovoj zemlji.

To bi bila prilika da klubovi van Topčiderskog brda malo napune kasu jer su "Večiti" jedino magnet za publiku. Ali, kako rekosmo, u savezu i organima takmičenja su logiku odavno proterali sa stadiona.

Jučerašnja prva runda nije donela veća iznenađenja, nije to ni eliminacija Rada, jedinog tima iz višeg ranga koji je pao na startu. "Građevinari" praktično imaju ekipu sastavljenu od golobradih momaka, a oni koji bolje poznaju PLS kažu da bi Borac sa ovim timom bez problema izborio opstanak u eliti.

Mučila se Vojvodina u Kraljevu, preživela, baš kao i OFK Beograd u Lučanima na penale. Branilac trofeja Jagodina nije imala problema u Rakovici, ni ostali trećeligaši poput Partizana iz Bumbarevog Brda, Trstenika, Banata, Mitrovčana nisu imali nikakve šansu. U žrebu je ostao samo jedan tim iz PLS, pomenuti čačanski Borac.

Osmina finala je na programu 30. oktobra, a do zime će biti odigrano i četvrtfinale.

Ne propustite