Lajović stao u Turskoj

Autor: Đorđe Đokić
petak 13.04.2012.
19:44
Izvor: Sportske.net

Dušan Lajović ove sezone ima ozbiljnih problema sa trećim mečom na turniru. Prokletstvo se nastavilo i u Turskoj, u četvrtfinalu ga je savladao Španac Marti u 2 seta.

TSS
TSS

Povezane vesti

Dušan Lajović je poražen u četvrtfinalu Čelendžera u turskom Mersinu (šljaka, 42500 dolara) od Španca Martija sa 2:0 u setovima, po setovima 6:4 i 6:3.

Srbin je danas odigrao loše, pogotovo u poređenju sa predhodna dva meča koja je odigrao na ovom turniru. Marti je dobio za nešto manje od 90 minuta, a Lajović uz 52% ubačenog prvog servisa nije ni mogao da se nada boljem rezultatu.

I pored poraza u četvrtfinalu, ovo je bio dobar turnir za potencijalnog srpskog Dejvis kup reprezentativca. Naime, Dušan je odigrao dva odlična meča, savladao ubedljivo jednog igrača iz prvih 100 ponovo pokazavši da ima kvalitet za više domete. Uz sarajevski Čelendžer, ovo mu je i najbolji rezultat sezone, ali je tamo imao dosta lakše protivnike u uvodnim mečevima. Osvojiće i nove poene za ATP listu i čeka ga novi skok za 10-ak mesta na listi.

Sa druge strane, problem predstavlja činjenica da još uvek nije uspeo da poveže tri pobede na jednom turniru ove sezone. Kada bude uspeo da probije tu barijeru, Lajović bi mogao ekspresno do granice prvih 100. Nadajmo se da će se i to uskoro desiti.

Naredne nedelje Lajović bi trebao da igra u Italiji, na turniru u Rimu.

Ne propustite