Laković: "Delegat će demantovati Engleze"

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 19.10.2012.
21:20
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Zoran Laković poručio je da se bez razloga podigla hajka oko navodnih rasističkih pokliča na stadionu "Mladost" u Kruševcu. Laković je kao ključni dokaz u korist Srbije naveo izveštaj delegata meča u kome stoji

Povezane vesti

Srbija će se pred disciplinskom komisijom UEFA braniti izveštajima koje su delegat i sudije meča u Kruševcu sačinili i potpisali.

Generalni sekretar saveza Zoran Laković istakao je da ta dva dokumenta demnatuju navode Engleza kako su u Kruševcu od početka utakmice vređani na rasnoj osnovi.

"Delegat Tormod Larsen je u poluvremenu dobio primedbe gostiju, koji su mu rekli da su izloženi diskriminaciji. Danac je u drugih 45 minuta prestajao pored klupe za rezervne igrače reprezentacije Engleske i u svom izveštaju konstatovao da nikakvih problema nije bilo ni pre, ni za vreme drugog poluvremena. Isto su zaključile i sudije utakmice. Ono što se desilo posle toga, na kraju utakmice, to se sve videlo" konstatovao je Laković.

Disciplinska komisija UEFA zasedaće 22. novembra kada bi trebalo da bude odlučeno o kaznama za FSS i FA a naš fudbalski savez moraće da se izjasni do 15. novembra o svemu što se dogodilo u Kruševcu.

Ako se uzme u obzir da je italijanski Lacio juče kažnjen sa 40.000 evra zbog rasističkih pokliča koje su navijači te ekipe skandirali na meču LE sa Totenhemom Srbija ne bi smela da bude kažnjena isključivanjem iz međunarodnih takmičenja jer bi u tom slučaju UEFA pokazala da gaji dvostruke aršine.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.