'Lavlje srce' za novu Zvezdu...

Autor: Miloš Marković
utorak 19.03.2013.
09:31
Izvor: Sportske.net

Dileme više nema, stručnjak sa kojim se koketira već neko vreme, Rikardo Sa Pinto, novi je trener Crvene zvezde. Može li temperamentni Portugalac da vrati Zvezdi sjaj?

Povezane vesti

Rukovodstvo Crvene zvezde ekspresno je pronašlo novo rešenje na mestu trenera posle sporazumnog prekida saradnje sa Aleksandrom Jankovićem.

Portugalac Sa Pinto dobio je poverenje Upravnog odbora kluba sa Marakane i u naredne dve godine vodiće crveno-beli klub. Ugovor koji će potpisati biće vredan oko 200.000 evra po sezoni, Portugalac bi na "Marakani" trebalo da ostane do 2015. godine.

Kontakti sa Rikardom Sa Pintom postoje već neko vreme, poslednji rezultati Aleksandra Jankovića samo su ubrzali konkretne poteze koje je je povukao sportski direktor Zoran Stojadinović, koji je u svojoj odluci dobio puno poverenje Upravnog odbora kluba.

Nekadašnji napadač, temperamentni Sa Pinto je tokom svoje karijere odigrao ukupno 322 utakmice i postigao 59 golova.

Nosio je dres Salgeiroša, Real Sosijedada, Standarda iz Liježa i u dva navrata je branio boje Sportinga, kluba koji je i trenirao 2012. godine, u periodu od februara do oktobra, kada je posle ubedljivog poraza od Videotona u Ligi Evrope (0:3) dobio otkaz.

Pre Sportinga je radio kao pomoćni trener u Leiriji od 2010.do 2011. godine.

Sa Pinto je u igračkoj karijeri 45 puta nosio dres Portugala, kao igrač je zahvaljujući svom nepokolebivom duhu dobio nadimak Rikardo 'Lavlje srce'.

Hrabrost i temperament su odlike koje ga krase i kao trenera, svakako da je takav čovek potreban Zvezdi kako bi razdrmao letargiju u koju je zapao srpski tim.

Inače, tokom svog kratkog boravkao u Sportingu, Sa Pinto je nekoliko puta dolazio u sukob sa novinarima u domovini, zaštitnički nastrojen, Sa Pinto je uvek stavljao tim ispred sebe.

"Novinari žele da povrede Sporting. Ako hoće da naude igračima, moraće prvo da se obračunaju sa mnom. Braniću igrače do poslednje kapi krvi.", govorio je dok je sedeo na klupi portugalskog giganta.

Navijači Sportinga su ga voleli i kao igrača i kao trenera, hoće li ostaviti utisak i na Delije?

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.