LE - Juve ''pokorio'' i Lion, Porto i Benfika po planu, nemoć Valensije!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 03.04.2014.
23:02
Izvor: Sportske.net

Juventus nije blistao u Lionu, ali je i pored toga ostvario planirano - pobedu koja ga značajno približava plasmanu u polufinale Lige Evrope. Benfika slavila u Alkmaru, Porto ''milimalcem'' dobio Sevilju, Valensija ubedljivo poražena u Bazelu.

Beta/AP Photo/Laurent Cipriani
Beta/AP Photo/Laurent Cipriani

Povezane vesti

Šampion Italije nije dozvolio iznenađenje u Lionu, gde je slavio sa 1:0 i tako završio glavni deo posla oko plasmana u polufinale Lige Evrope.

Tokom prvog poluvremena Lion je ''pokazao zube'' neubedljivom Juventusu i sredinom tog dela igre imao i dve odlične šanse za vođstvo. Prvu nije iskoristio Malbrank, čiji je udarac Bufon izbio u korner, da bi odmah zatim i Brijan bio u sjajnoj poziciji, ali je sa nekih šest sedam metara od gola uspeo da prebaci prečku.

Drugo poluvreme donelo je bolju igru gostiju, dobrim delom i zahvaljujući izmenama koje je napravio Antonio Konte. U 67. minutu Kjelini je bio u dobrom prodoru, šutirao je iskosa, ali nije bio precizan. Domaći, s druge strane, nisu uspevali da priprete, da bi u samom finišu Juve ''dodao gas'' i stigao do pobedonosnog gola.

Prvo je Vučinić imao odličnu priliku, da bi koji minut kasnije posle akcije po levoj strani odbrana Liona nespretno reagovala, na kraju lopta dolazi do Bonućija na drugoj stativi, a on iz neposredne blizine bez problema pronalazi put lopti u mrežu - 0:1.

Gol pogledajte OVDE.

Istim rezultatom slavila je i Benfika u Alkmaru, ali bez velikog udela naših reprezentativaca. Samo je Lazar Marković dobio priliku u poslednjih petnaestak minuta, dok je na drugoj strani Nemanja Gudelj odigrao skoro ceo meč, zamenjen je u finišu.

Portugal Soccer

Gol odluke postigao je Salvio početkom drugog poluvremena, pa trener Benfike Žesus i nije imao potrebe da ranije uvodi u igru našeg vihornog napadača.

Minimalnu pobedu, ali na svom terenu ostvario je i Porto protiv Sevilje, a jedini gol delo je Mangala na isteku prvih pola sata igre, a na asistenciju Kvarežme.

Domaći tim je utakmicu završio sa igračem manje, pošto je u 87. minutu Fernando zaradio dva žuta kartona.

Portugal Soccer Europa League

Najubedljiviji je, mimo očekivanja, bio Bazel, koji je deklasirao Valensiju - bilo je 3:0, uz dva gola Delgada i jedan Stokera u finišu, pa je švajcarski predstavnik već jednom nogom u polufinalu.

Golove pogledajte OVDE.

Liga Evrope, prvi četvrtfinalni mečevi:

Porto - Sevilja 1-0
AZ Alkmar - Benfika 0-1
Lion - Juventus 0-1
Bazel - Valensija 3-0

foto: beta




Ne propustite