Lešić: "Put u Evropu vodi preko Rusije"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 03.12.2013.
10:51
Izvor: Sportske.net, kkradnicki.rs

Košarkaši Radničkog iz Kragujevca u sredu igraju meč osmog kola grupne faze takmičenja u Evrokupu koji bi mogao da im donese overu plasmana u drugu rundu. Sava Lešić ubeđen je da ekipa može da se izdigne iz trenutne situacije i ostvari trijumf na gostovan

kkradnicki.rs
kkradnicki.rs

Povezane vesti

ABA ligaš iz "srca" Šumadije ne nalazi se u najpovoljnijoj situaciji pred gostovanje Spartaku iz Sankt Petersburga u Evrokupu ali bi taj meč mogao da vrati Radnički na pravi kolosek ukoliko bude ostvaren trijumf.

Nakon kvalitetnog početka sezone u ABA ligi i Evrokupu Kragujevčani su upali u rezultatsku krizu kojoj je pridodat i problem nastao samovoljnim odlaskom Muftau Jarua u Ameriku.

U takvim okolnostima Radnički ide na megdan Spartaku u Sankt Petersburgu u duel osmog kola grupne faze Evrokupa.

"Trenutna poslednja pozicija na tabeli nije realna slika kvaliteta Spartaka. To je vrlo neugodna ekipa koju predvodi Amerikanac Bart, jedan od najboljih igrača u ovom takmičenju" objašnjava Sava Lešić i dodaje,

"Mi odlazimo u Rusiju sa ciljem da već tamo upišemo tu jednu pobedu koja bi nam bila propusnica za drugu fazu. Pokazali smo da možemo da se nosimo sa Rusima, verujem da ćemo to i da ponovimo ukoliko zaustavimo Barta" ističe krilni centar Radničkog.

Radničkom bi eventualna pobeda nad Spartakom trasirala put u drugu rundu takmičenja jer Kragujevčani imaju skor 4-3 nakon sedam kola i teško da bi u poslednja dva kola mogli da ispadnu iz kombinacije za plasman u narednu fazu u Evrokupu pobede li ruski sastav i drugi put u mesec dana.

"Svesni smo da preko Rusije vodi put u Evropu. Ako sa bar istom željom uđemo i u revanš, imamo veliku šansu da trijumfujemo u Sankt Petersburgu. Pokazali smo, recimo, u Litvaniji, da imamo psiho-fizičku snagu da na gostovanju iskontrolišemo meč do kraja i dođemo do bodova. Možemo da igramo ravnopravno sa svima u grupi, dolazimo u goste puni optimizma, željni smo da uspehom popravimo utisak iz nekoliko utakmica za nama" rekao je Lešić.

Duel Spartaka i Radničkog igra se u sredu sa početkom od 17 časova po srednjeevropskom vremenu a istog dana sastaće se Neptunas - Panionios i Bešiktaš - Bizons.

Ne propustite