Lisac: "Radnički i Vojvodina nisu isto"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 09.07.2013.
18:26
Izvor: Sportske.net, MONDO.RS

Direktor ABA lige Roman Lisac odbacio je optužbe da je oduzimanjem "vajld karte" Vojvodini pokazana naklonost Radničkom ali i dodao da činjenice govore da su Kragujevčani na višem stupnju organizacije u odnosu na Novosađane.

kosarka.si

Povezane vesti

Odluka Skupštine ABA Sidra KK Vojvodina Srbijagas oduzeta je pozivnica za učešće u Regionalnom košarkaškom takmičenju a ista je dodeljena Radničkom iz Kragujevca.

U obrazloženju Skupštine ABA Sidra stoji da Novosađani nisu bili u situaciji da isplate kompletan iznos kotizacije ali u Vojvodini ne mogu da se pomire sa tom odlukom i najavljuju tužbu.

Direktor ABA lige Roman Lisac je u intervjuu portalu "Mondo" kazao da niko ne protežira Radnički iz Kragujevca već da je svima bilo jasno da Vojvodina nije u stanju da ispuni svoje obaveze prema ligi.

"Mene zaista ne interesuju ni Radnički, ni Vojvodina, u smislu protežiranja, ali i meni i vama i celoj Srbiji, jasno je da to u ovon trenutku nije isto. Radničkom smo prosledili 'vajld kard' po plasmanu u Superligi Srbije i oni su ga odmah platili. Da ne govorim da su tokom prethodne sezone u dvorani imali prosečno tri do četiri hiljade ljudi, a da je Vojvodina protiv Zvezde imala 500-600 ljudi, protiv Partizana 1.000... I od toga su tri četvrtine bili protivnički navijači" kazao je Lisac.

Novosađani su se prethodnih dana pozivali na to da im je iz ABA lige dato obećanje da kotizaciju mogu da plate na rate ali Roman Lisac tvrdi da on nije nikome ništa obećao i da su pravila ista za sve.

"Ja im to nisam obećao. Nudili su mi klupske garancije, pokazivali ugovor koji imaju sa NIS-om... Šta mi vrede garancije, kada su im blokirani računi? Ni banka neće da prihvati bilo koju garanciju..." kazao je Lisac i dodao,

"U ovom trenutku imaju zabranu transfera od FIBA, nemaju podršku publike, nemaju novac... Da su mogli, oni bi završili priču uplatom na vreme. Veliko je pitanje, ako ne mogu da skupe ni 150.000 evra za pozivnicu, od čega će posle da prave tim? I koliko će da izdrže? Mesec, dva, pola sezone? Ignorisanje ovih činjenica bi bilo neodgovorno prema ligi i klubovima koji u njoj nastupaju" jasan je bio jedan od vodećih funkcionera Regionalne lige.

Kada je reč o najavljenoj tužbi kojom su zapretili iz Novog Sada, Lisac ne brine jer smatra da ULEB prvi ne dopušta klubovima koji duguju i koji su u blokadi da budu u boljem položaju od onih koji finansijske obaveze ispunjavaju na vreme.

"Pa, ULEB prvi ne prihvata nijedan klub koji ne izvrši svoje finansijske obaveze! 'vajld kard' za Evroligu košta 500.000 evra i za taj novac možeš da odigraš šest utakmica i da ispadneš" poručuje Lisac.

Roman Lisac dodao je da u ovom slučaju sve jasno i da više neće odgovarati na optužbe iz Novog Sada. Ostaje da se vidi da li je i Vojvodina rekla svoju poslednju reč.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.