Litvanci se izvinili zbog greške sa himnom

Autor: Beta Beta
sreda 31.07.2013.
13:06
Izvor: Beta

Fudbalski savez Litvanije izvinio se danas Fudbalskom savezu Srbije zbog intoniranja pogrešne himne uoči početka polufinale utakmice omladinskih reprezentacija Srbije i Portugala na EP u Litvaniji.

Povezane vesti

Uoči početka polufinalne utakmice u Alitusu između Srbije i Portugala, 29. jula, umesto himne "Bože pravde" intonirana je himna "Hej, Sloveni".

U saopštenju na sajtu FSS navodi se da je predsednik FS Litvanije Julijus Kvedaras uputio pismo izvinjenja predsedniku FSS Tomislavu Karadžiću u kome izražava nadu da ta greška neće baciti senku na napore domaćina da dobro organizuju turnir.

"FS Litvanije se iskreno izvinjava reprezentaciji i celoj srpskoj fudbalskoj porodici zbog intoniranja pogrešne himne uoči polufinalne utakmice u Alitusu. Orkestar koji je bio unajmljen nije stigao na planiranu probu, pa osoblje iz organizacije nije bilo svesno da će intonirati pogrešnu himnu", navodi se u saopštenju.

"Nadamo se da ova greška neće baciti senku na sjajan učinak omladinske reprezentacije Srbije, koja je dospela do finala turnira, kao i na napor koji je učinjen da ovaj turnir bude prijatan za sve učesnike", dodaje se.

Omladinska reprezentacija Srbije sutra od 20.45 u Marijampolju igra protiv Francuske u finalu Evropskog prvenstva.Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.