London - Del Potro u "trileru" savladao Gaskea

Autor: Janko Glavonjić
ponedeljak 04.11.2013.
23:38
Izvor: Sportske.net

Huan Martin Del Potro u prvom meču B grupe savladao je Rišara Gaskea sa 2:1 (6:7, 6:3, 7:5).

Povezane vesti

Prvi set je Gaske rešio u tajbrejku sa 7:4, iako je i pre toga imao šansu da završi set. Francuz je napravio brejk za 5:3, ali nije uspeo da odservira za set.

U prvom setu u ključnim momentima je sjajno radila Gaskeova bekhend paralela i uopšte je mnogo problema napravio Argentincu iz tog udarca.

U drugom setu je Del Potro došao do brejka već u četvrtom gemu. Gaske je tada imao 40:0 i činilo se da ima rutinski servis gem, ali je potom izgubio 5 uzastopnih poena i prepustio Del Potru servis.

Ispostavilo se da je taj gem bio i ključan u drugom setu, Del Potro je rutinski držao svoje servise do kraja seta, ne dozvolivši Francuzu da dođe do brejk lopti.

U trećem setu su teniseri lako rešavali gemove na svoj servis do sedmog gema, kada su viđene prve brejk lopte na servis Gaskea. Francuz je uspeo da spasi dve, ali na trećoj ga je izdao bekhend koji je završio u mreži.

Naredna dva gema lako su  dobili serveri i čekao se servis Del Potra za meč. Argentinac je u tom gemu bio očajan, bukvalno ga je poklonio Gaskeu bez dobijenog poena - napravio je 3 greške, od kojih je jedna bila dupla servis greška.

Gaske se tako potpuno vratio u meč, ali je i sam "brljao" u svom servis gemu. Poklonio je Del Potru dve brejk lopte, Argentinac je iskoristio drugu, i tako dobio šansu da ponovo servira za meč.

Ovoga puta nije bilo greške i Del Potro je upisao prvu pobedu na završnom masters turniru.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.