Lučićeva Valensija osvojila Evrokup!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 07.05.2014.
18:39
Izvor: Sportske.net

"Duplom pobedom" nad Uniksom iz Kazanja košarkaši Valensije osvojili su Evrokup i tako se izborili za plasman u grupnu fazu Evrolige u narednoj sezoni.

valenciabasket.com
valenciabasket.com

Povezane vesti

Košarkaši Valensije ostvarili su u sredu i drugu pobedu u finalu Evrokupa čime su stigli do trofeja u pomenutom takmičenju ali i, što je još važnije, direktnog plasmana u grupnu fazu Evrolige u narednoj sezoni.

Klub za koji nastupa i naš Vladimir Lučić još jednom je bio nemilosrdan prema Uniksu iz Kazanja, pošto ga je kao gost savladao rezultatom 73:85 (4:16, 21:23, 32:32, 16:14) što je bilo više nego dovoljno da se potvrdi trijumf i prednost iz prvog meča igranog u Valensiji.

Prvi finalni susret dva kluba završen je pobedom Valensije rezultatom 80:67, pa španski sastav više nego zasluženo osvaja Evrokup i mesto u Evroligi.


Srpski internacionalac Vladimir Lučić večeras je postigao 4 poena za 19 minuta, koliko je proveo na terenu, a "prva violina" Valensije u Kazanju bio je Džastin Delman koji je postigao 26 poena.

U redovima poražene ekipe Gaudlok je bio standardno dobar sa 22 postignuta poena ali mu saigrači nisu pružili neophodnu podršku što je i rezultiralo novim porazom Uniksa, ekipe koja je u polufinalu eliminisala Crvenu zvezdu Telekom.

Ne propustite