Ludnica počinje, karta je blago, svi zarađuju na navijačima!

Autor: Boris Jovanović
petak 02.05.2014.
20:30
Izvor: Sportske.net

Kako to izgleda kada jurite kartu jer je zahteva deset puta više od broja ulaznica koji dobijaju klubovi. Prenoćište košta bogatstvo, svi će se truditi da zarade, a navijačima ostaje da razbijaju glavu kako finansirati put na utakmicu snova...

Povezane vesti

Kako smo pisali u večeri trijumfa Atletika, madridski derbi u finalu, biće ludnica, pre svega zbog karata.

Oba tima dobiće po 17 000 karata, što je tek 10% zahteva koji su stigli na obe strane. Navijači neće dobiti 17 000, već 12 000, ostatak ide sponzorima, prijateljima kluba i igračima i stručnom štabu od kojih svaki ima pravo na 50 karata.

To ulaznicu čini blagom, sociosi idu na lutriju koja će odlučiti kome će ići karta, što je stvar čiste sreće. Oni koji ostanu praznih ruku tada kreću u poteru. Naime, polovina kapaciteta UEFA, odnosno fanovima širom sve koji učestvuju na konkursu za karte.

Navijači Reala i Atletika ustremiće se na te ulaznice što vlasnici jedva čekaju. Kada je Čelsi igrao protiv Bajerna u Minhenu njegovi navijači, ali i pristalice Bavaraca koje nisu mogle da kupe kartu plaćale su oko 5000 evra za ulaznicu.

Prošle godine na Vembliju je karta za nemačko finale vredela deset puta više od cene i to nedelju dana pre duela Bajerna i Borusije.

Neki i od stanovnika Lisabona će se opariti, a ugostitelji već trljaju ruke. Nemate izbora, morate negde da spavate, priča se da će noćenje biti oko 2000 evra. Naravno, deo navijača stiže čarterom na dan meča, ali većina voli da dođe par dana ranije, proveseli se i bude svedok najveće utakmice u međunarodnom klupskom fudbalu.

Do Lisabona ima manje od 700 kilometara, pa će zbog ovakvih cena priča se veći deo navijača krenuti noć pred meč u Portugal. "Marka" piše da su 2000 evra cene u hotelima sa 3 zvezdice, a da su oni luksuzniji dosta skuplji.

Nema ni dovoljno kapaciteta da navijači oba kluba budu smešteni u Lisabonu, neki traže prenoćište u drugim gradovima, ali i tamo će ugostitelji reagovati i podići cene.

Klubovi su se žalili zbog malog broja ulaznica. Naime, kapacitet "La Luša" je smanjen za 10 000 mesta, iako stadion prima 70 000 ljudi. Na njemu će iz bezbedonosnih razloga biti 10 000 manje, UEFA uzima 24 000 ulaznica, par hiljada ide lokalcima koji će ih naravno preprodati.

Za razliku od navijača klubovi će zaraditi, ukupna nagrada za finaliste je 31.4 miliona evra, ko pobedi dobija duplo više, oko 20 miliona. Priča se na nekim forumima da bi Atletiko mogao da pomogne svojim navijačima i preuzme deo troškova, ali to su puste želje, "Kolčinjerosi" su u finansijskim problemima i duguju najmanje oko 170 miliona evra, a priča se da je suma veća.

Klubovi su se dogovorili da napišu peticiju, da traže više karata od UEFA, ali ta akcija je osuđena na propast, u Nionu ne menjaju svoje odluke.

"U ponedeljak počinje ludnica sa kartama", tvrde klubovi, a ipak se procenjuje da će bogatiji Realovi navijači uspeti da donesu svom klubu prednost na tribinama i da će ih biti najmanje više od 30 000 na stadionu Benfike...


Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.