Lukač vesnik uspešnog proleća

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 07.12.2012.
15:21
Izvor: Sportske.net, ofkbeograd.co.rs

Ekipa OFK Beograda zahuktala se u završnici jesenjeg dela sezone, baš u trenucima kada je Milan Lukač, nakon povrede, ponovo stao među stative. Lukač je mrežu "zaključao" na poslednja četiri prvenstvena meča i time najavio uspešno proleće "Romantičara".

ofkbeograd.co.rs
ofkbeograd.co.rs

Povezane vesti

Kako je sezona počela za OFK Beograd činilo se da će se "Romantičari" boriti za goli život do maja naredne godine.

Ipak, rezultati su počeli da idu uzlaznom putanjom kada je ekipu preuzeo Zoran Milinković a sa povratkom Milana Lukača među stative "Romantičari" su volšebno postali jedan od najefikasnijih timova u ligi kada je odbrana u pitanju.

Mreža Milana Lukača miruje već 376 minuta a želja mu je da se ta pozitivna serija nastavi i po Novoj godini.

"Ne opterećujem se brojkama, odbrana se dobro uigrala, skoro pa 400 minuta mreža miruje, a mi ćemo se svakako truditi da ostane mirna i na proleće. Voleo bih da se cifre 376 pretvore u 676 u novoj godini" kazao je Lukač.

OFK Beograd je pored dobre forme u JSL uspeo da se plasira u polufinale nacionalnog Kupa pa Lukač ne krije želju da sa svojim saigračima ispiše novu stranicu klupske istorije osvajanjem trofeja u najmasovnijem takmičenju.

"Imamo veliku šansu da uđemo u istorijat kluba, još ako bismo ostali na okupu, mogli bismo da ostvarimo i veće domete. Imamo svoje ambicije i okrenute su svakako podizanju trofeja, a znam da ćemo dati sve od sebe da ostvarimo taj cilj. Mnogima bi to bilo prvi put u karijeri da se domognu pehara, a nije mala stvar biti pobednik kupa" istakao je golman OFK Beograda.

"Romantičari" su jesenji deo sezone završili na devetoj poziciji sa 21 bodom što je samo četiri manje od petoplasiranog Rada.

U Kupu su eliminisali jednog od favorita, Crvenu zvezdu, a u polufinalu bi mogli da se sastanu sa Javorom, Vojvodinom ili Jagodinom.

Ne propustite