Lukić: "Zvezda spasena mojom zaslugom"

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 05.04.2013.
23:10
Izvor: Sportske.net, Sport

Bivši predsednik FK Crvena zvezda kazao je da nije u redu da se po njemu prosipa drvlje i kamenje jer ne treba zaboraviti da je upravo on, sa svojim saradnicima, sapasao klub od uništenja.

Povezane vesti

Ogorčen je bivši predsednik FK Crvena zvezda na sve one koji ga javno blate i opisuju kao glavnog krivca za krizu u kojoj se nalazi Zvezda.

On je za sutrašnje izdanje dnevnog lista "Sport" dao opširan intervju o svemu što se dešavalo dok je on bio na čelu kluba iz Ljutice Bogdana a u kome je govorio i o tome kako ga boli kada se njegovo ime upotrebljava samo kada su negativne konotacije u pitanju.

"Naravno da me bole napadi, ali me ne čude. Mi smo Srbi. Moja uprava je Zvezdi ostavila dva kupa, tim vredan preko 25 miliona evra, najveći generalni sponozorski ugovor u regionu i skoro deset miliona evra prihoda od sponzora koje će klub da dobije narednih godina. Ja to nisam imao kada sam došao u klub, zatekao sam oko 200 hiljada evra sponzorskih ugovora. Vidim da klub za sada živi samo od tih ugovora i od prodaje Maksimovića. Kad me već napadaju, neka bar pošteno kažu hvala, jer četiri meseca primamo pare od ugovora koje si ti Lukiću potpisao i ugovorio. Ja nisam imao ni dinar od prethodnika. Ljudi moji, pa mi smo se preko tri godine borili sa nemaštinom, krizom na fudbalskom tržištu, nedostatkom prihoda od Evrope i sada kada smo održali klub Lukić i njegovi su najgori. E to neće moći tako" kazao je Lukić.

On je objasnio da bi iz sadašnje Uprave trebalo da mu zahvale na onome što im je ostavio u nasleđe jer zahvaljujući njegovom solidnom poslovanju još uvek uspevaju da sačuvaju klub od bankrota.

"Spasao sam klub od uništenja, a imovinu od otimanja. Ušao sam u klub u bankrotu, a uspeo sa svojim saradnicima da ga podignem, da plaćamo evropsku licencu četiri godine, da osvojimo dva kupa i da budemo, osim poslednje sezone, konkurentni za titulu. Svako zna kako nam je prve sezone ukradena titula. Uprava koju sam ja vodio je vratila publiku na Marakanu, mi smo promenili Statut kluba i obezbedili da članovi koji plaćaju članarinu da biraju organe kluba i doveli smo najjače sponzore u istoriji kluba, među kojima i najveću svetsku kompaniju Gazprom. Ostavio sam 26 reprezentativaca u svim kategorijama" istakao je Lukić.

Kompletan intervju biće dotupan u sutrašnjem štampanom izdanju dnevnog lista "Sport".

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.