Mačvan ponosan, svi hvale Bogdanovića

Autor: Pavle Knežević
sreda 13.09.2017.
23:08
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Srbije bili su srećni i ponosni posle plasmana u polufinale Eurobasketa, ali ističu da posao nije završen.

fiba.basketball/eurobasket/2017
fiba.basketball/eurobasket/2017

Povezane vesti

Košarkaši Srbije bili su zadovoljni posle plasmana u polufinale Evropskog prvenstva, ali i mirni i koncentrisani, pošto su najavili da turnir nije završen.

Srbija je večeras poedila Italiju sa 83:67 i tako se plasirala u polufinale. U osmini finala pobeđena je Mađarska, teže nego očekivano, a kapiten Milan Mačvan bio je jako ljut posle tog meča.

"Sad se vidi da je bila opravdana ta nervoza posle Mađara", rekao je Mačvan novinarima u Istanbulu posle meča.

"Dominirali smo izuzev prva tri-četiri minuta na početku. Posle toga smo odigrali jako kvalitetno, zaustavili Italiju na 67 poena. Sada slede Rusi. Oni su nas dobili u grupi, biće jako teško. Oni su jedan tim koji igra fizički, telima. Veliki su tim, predvođeni Švedom. Budite sigurni da ćemo dati sve od sebe, nismo došli da se predamo. Mislim da ova ekipa može još dosta", rekao je kapiten.

Srbija je na ovo takmičenje došla znatno oslabljena. Mačvan je istakao ponos što je kapiten ovog tima.

"Ponosan sam stvarno. Nijednog trenutka niko nije tražio izgovor, kao neke druge ekipe, koje su stalno govorile ko im fali. Mi smo verovali da možemo da ispunimo primarni cilj i plasiramo se u četrtfinale, a onda i u polufinale. Jako sam ponosan", rekao je Mačvan.

Ako je Mačvan kapiten, svi se slažu da je vođa tima Bogdan Bogdanović.

"Vera i hemija krase ovaj tim. Svi volimo što smo ovde, svaki minut nam je dragocen. Nemam reči, svaka čast", rekao je Bogdanović.

"Velika pobeda. Za dva dana igramo polufinale, a to je jedna utakmica do finala. Treba da se odmorimo i spremimo. Ostvarili smo cilj da se borimo za medalj. Jeste to bio glavni cilj, ali treba da odigramo polufinale i damo maksimum", rekao je Bogdanović.

Vladimir Lučić je u finišu meča nezgodno pao posle jednog zakucavanja i držao se za ruku. Novinarima je odmah rekao da je sa rukom sve u redu, a onda je prešao na analizu utakmice.

"Velika pobeda. Nametnuli smo agresivnost od prvog trenutka. Kada je ekipa stala u drugom poluvremenu, Boca je, kao naš lider, iskočio i vratio dvocifrenu prednost. Spremno smo za polufinale i čekamo jedinu ekipu koja nas je do sada pobedila", rekao je Lučić.

Na konstataciju novinara da je Srbija odigrala zrelu utakmicu, Lučić je odgovorio: "Pa mi smo zreli momci", a onda počeo da se smeje.

Prvi plejmejker Srbije Stefan Jović posebno je istakao selektora Aleksandra Đorđevića i njegov sistem.

"Značaj utakmice je doveo do toga da budemo u grču, ali uspeli smo da se vratimo, što kaže Sale, našim stvarima. Rezultat nije izostao. Sigurno da prija i da ovaj sistem koji Sale sprovodi. On daje rezultata i to donosi uspeh na svim takmičenjima. Verujemo u to što radimo i to se vidimo na terenu", rekao je Jović.

On je kazao da ekipa mnogo radi na sastancima i na treningu da se unapredi.

"Mnogo je bitno da znamo šta hoćemo i zato to možda izgleda rutinski, ali treba mnogo da se radi do ovog nivoa. Od prvog dana znamo šta želimo i da sprovedemo. U petak će sigurno proraditi srpski inat petak i sigurno ćemo ostaviti srce na terenu, to svi mogu očekivati od nas", rekao je Jović.

Dragan Milosavljević rekao je da je Srbija igrala čvrsto i da je to donelo trijumf, a onda je rezimirao dosadašnji učinak.

"Ovo je neverovatan uspeh. Hajde da ne kažem te gluposti da smo 'B reprezentacija', svi momci ovde imaju kvalitet i Bogdana koji je lider ekipe. Možemo da ostvarimo ono što smo zacrtali. Biće jako teško. Naravno, imamo snage za polufinale", rekao je Milosavljević.

Ne propustite

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
gilepr
Thursday, 14.09.2017
14:30

Ja bih samo da zamolim novinare, da provere tekst, zbog eventualnih gresaka, pre nego sto ga objave.nHvala!

avatar
CZYNWA
Thursday, 14.09.2017
11:11

Kako neko od Hrvata rece: 'Srbi da dodju sa dragacevskim trubacima opet bi uzeli medalju'. E tacno tako, to mogu samo Srbi, jer tesko da iko ima vece srce, a i mu**.

avatar
lemilivoskodi
Thursday, 14.09.2017
08:53

Mislim,da bi trebali pozajmiti nasoj braci hrvatima ovu nasu B reprezentaciju,pa na sledecem da igramo finale protiv njih!

avatar
M_85
Wednesday, 13.09.2017
23:20

U ovom trenutku nazivati ih B selekcijom bilo bi sramota!

avatar
Maximovic
Thursday, 14.09.2017
01:19

Mozda ali iskreno ovo su 1/2B, C, 1/2D tima, posto nam je ceo A i pola B tima izostalo. I nije nasa sramota vec od ostalih koji su izgubili od nas a bili su u punim sastavima sa max 1-2 izostanka. Inace koliko god sam ubedjen da ovaj tim moze i sa Spanijom da se nosi toliko se bojim moguce treme u ove naredne 2 utakmice jer nemamo glavne nosioce igre koji ce da smire situaciju. U svakom slucaju oni su vec zasluzili da budu docekani pa cak i ako ostanu kojim slucajem bez ijedne medalje jer su pokazali kako se bori za nacionalni tim.