Madridsko ludilo!

Autor: Boris Jovanović
utorak 20.05.2014.
10:36
Izvor: Sportske.net

Grad je u transu, obe njegove strane, bela i crvena se pripremaju za pohod na Lisabon narednog vikenda. Dva rođena brata koji su na suprotnim stranama kreću biciklama na finale.

Povezane vesti

Braća Monzon, Pepe i Karlos su se udružila bez obzira na klupske boje. Ovaj prvi koji navija za "Jorgandžije" dao je obećanje kada je Atletiko eliminisao Milan. Tada je to izgledalo kao nemoguća misija, ali je njegov tim stigao do finala.

Brat Karlos čiji tim je bio jedan od favorita i pre početka takmičenja je prihvatio izazov, njih dvojica su krenula na put dug 740 kilometara, voziće po etapama, prati ih porodica u automobilu, biće to sjajna trka u kojoj je pobednik nebitan.

Grad je u transu.

Oko 35 000 Madriđana imaju kartu, od četvrtka do subote oni će na najrazličitije načine stizati u Lisabon koji ima 550 000 stanovnika. Očekuje se da ga preplave Španci jer će veliki broj stići i bez karte u pokušaju da se dokopa ulaznica za koje se procenjuje da će na crnom tržištu vredeti i preko 5000 evra.

Na ulicama Lisabona patroliraće oko 3000 policajaca, spreman je i španska policija, ali se sukobi ne očekuju. Oba kluba su efikasno eliminisala one koji bi da naprave problem, a takvih nema mnogo među zvaničnim navijačima.

Iako Atletiko nije osvojio titulu od 1996. vremena za slavlje nema, ali interesantno je da ni navijači puno ne pričaju o tome.

Kako pišu madridski listovi trijumf u ligi je samo učvrstio uverenje "Los Kolčinjerosa" da mogu da dobiju Real i učine ovu godinu najvećom u istoriji kluba.

Simeone i dalje ne otpisuje Koštu, iako je teško da će igrati, sa druge strane u Realu su spremni i odmorni, smatraju da su se komšije istrošile i da je "Desima" blizu.

Uz to, njihovi navijači veruju da će tim imati veću podršku sa tribina i da će uspeti da, pre svega zbog svoje platežne moći da obezbede veći broj karata od rivala.

U svakom slučaju u subotu nas čeka ludnica, gradski derbi u finalu Lige šampiona, istorija u pravom smislu te reči.


Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.