Majami - Marej je bivši, Nole u polufinalu!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 26.03.2014.
22:49
Izvor: Sportske.net

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale Mastersa u Majamiju pobedom nad braniocem trofeja i svojim velikim drugom Endijem Marejom.

Beta/AP Photo/Mark J. Terrill
Beta/AP Photo/Mark J. Terrill

Povezane vesti

Jubilarni dvadeseti duel između dva velika prijatelja i teniska asa, pripao je Novaku Đokoviću, koji je savladao Endija Mareja u četvrtfinalu Mastersa u Majamiju i tako oduzeo Britancu šansu da odbrani trofej osvojen prošle godine.

Novak Đoković slavio je rezultatom 2:0 (7:5, 6:3) i tako upisao dvanaestu pobedu u međusobnim duelima sa Marejem, a što je još važnije, obezbedio plasman u polufinale Majamija.


Sredinom prvog seta Srbin je propustio dve brejk lopte ali je potom u 12. gemu oduzeo servis Mareju i tako došao do prednosti.

Vođstvu Novaka Đokovića prethodila je sporna situacija na mreži kada je našem teniseru pripisan poen iako je bilo očigledno da je reketom prešao u polje protivnika zbog čega je Marej opravdano protestovao ali mu sudija nije uslišio molbe.



Pomenuti detalj praktično je prelomio čitav tok meča jer je Marej u drugi set ušao sa mišlju da je oštećen pa je posle "brejka" u petom gemu, nakon čega je bio brzopotezno počišćen sa terena jer je Novak vezao četiri gema u svoju korist i tako poslao vladajućeg šampiona Majamija u istoriju.

Na svojevrstan način Đoković se revanširao Britancu za poraz iz finala Vimbldona, pošto je ovo bio prvi međusobni susret dvojice tenisera posle tog meča.

Novak Đoković večeras je vezao devetu uzastopnu pobedu, ne računajući trijumf nad Florijanom Majerom koji je izvojevan bez borbe.

U polufinalu Mastersa u Majamiju Srbin će se sastati sa boljim iz duela Rodžer Federer - Kei Nišikori.

Ne propustite