Manojlović: "Sad smo još jači"

Autor: Filip Mitrović
sreda 04.04.2012.
23:03
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Bek naše rukometne reprezentacije smatra da je nacionalni tim još jači nego što je bio na Evropskom prvenstvu u Srboji početkom godine.

Povezane vesti

Početak "Operacije London" kreće u petak uveče (20:15h), kada se naša reprezentacija sastaje sa domaćinom kvalifikacionog turnira u Alikanteu.

Igru našeg tima na ovogodišnjem EP, gde su se naši rukometaši okitili srebrom, karakterisala je sjajna igra u odbrani, a "Vođa" odbrane, Nikola Manojlović očekuje da će Srbija biti među prve dve ekipe, koje će čekirati olipmijsku vizu.

"Imali smo nesreću da naletimo na najteži mogući put do Olimpijskih igara."

"Ipak, svi imamo ogroman motiv. Pre izvesnog vremena sam se oprostio od ideje da ću igrati u reprezentaciji, a preko noći sam osvojio medalju pred domaćom publikom i došao u situaciju da predstavljam svoju zemlju na OI. Podsetili smo se lepih trenutaka sa EP, ali san još nije gotov." kaže Manojlović.

Utakmice će se igrati dan za danom u veoma gustom rasporedu, ali Manojlović ne vidi problem u tome.

"Nema veze što nemamo dan pauze. Naš tim ne čine šestorica igrača, već 18 koji mogu da daju podjednak doprinos. Jači smo nego u završnici EP kada je Vučković bio rovit, Šešum u bolnici, a mnogi igrači su kuburili sa povredama. Biće nam lakše sa većim brojem bekova u rotaciji." rekao je sjajni bek.

Manojlović se slaže sa opaskom da bi sudije mogle da budu naklonjene domaćinima.

"Svesni smo da će možda naginjati na stranu „furije“, ali ne opterećujemo se time. Igraćemo čvrsto kao u Srbiji i ne plašim se da će sada da nam sude više faulova ili isključenja. Nije istina da su nam u Beogradu dopuštali grubu odbranu, mi smo jedni od retkih domaćina velikih šampionata kojima sudije nisu pomagale ili gurale ka medalji. Nikčević i Čutura nas bombarduju informacijama o prvom rivalu. Nismo igrali s njima u Beogradu, ali pratili smo njihove partije i znamo šta nas čeka. Posle ćemo da razmišljamo o Poljacima, koji su i dalje veoma ozbiljna selekcija, uprkos kiksevima na EP." zaključio je Nikola Manojlović.

Srbija igra sa Španijom u petak (20:15h), sa Poljskom u subotu (17:00h) i sa Alžirom u nedelju (17:00h).

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.