Marinović: "Mnogo truda za 'laku' pobedu"

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 12.04.2014.
23:40
Izvor: Sportske.net, kkradnicki.rs

Plejmejker KK Radnički rekao je da konačan rezultat gostovanja u Kosjeriću ne oslikava stanje stvari na terenu i da je ekipa uložila mnogo truda kako bi savladala Crnokosu.

kkradnicki.rs
kkradnicki.rs

Povezane vesti

Košarkaši Radničkog iz Kragujevca uknjižili su prvi trijumf u Superligi na gostovanju Crnokosi, a pobedi je kumovala fantastična partija Marka Marinovića.

Plejmejker Radničkog je za 38 i po minuta postigao 28 poena, od toga osam trojki iz deset pokušaja (izuzetnih 80%), a pridodao je još tri skoka, pet asistencija i iznudio isto toliko prekršaja domaćih igrača.

Kada se podvuče crta, blistava partija Marinovića koji je posle pobede u Kosjeriću konstatovao da nije bilo nimalo lako doći do pobede nad Crnokosom.

"Utakmica je bila jako teška za nas, Crnokosa se pokazala kao sasvim solidna ekipa. Rezultat ne oslikava pravo stanje na terenu, mnogo smo truda potrošili da bismo došli do "lake" pobede. Ove večeri smo gotovo sve otvorene šuteve iskoristili, pa se utakmica odvijala onako kako smo mi želeli, diktirali smo tok svih 40 minuta" rekao je Marinović.

Posle poraza u prvom kolu Kragujevčani su od reda govorili da se duelu sa Crnokosom mora pristupiti jednako ozbiljno kao onom sa Partizanu a Marinović je konstatovao da nijedan tim neće lako izaći na kraj sa Crnokosom u Kosjeriću.

"Igrali smo u lepom košarkaškom ambijentu. Pružen nam je jak otpor, videlo se kako je Crnokosa prošla kroz KLS do Superlige. Dvorana je bila puna, teško gostovanje ovde čeka sve ekipe iz lige. Ko ne bude ozbiljno shvatio ovu ekipu imaće dosta problema" zaključio je plejmejker Radničkog.

Marko Marinović na kreju je pozvao Kragujevčane da u nastavku takmičenja u Košarkaškoj superligi Srbije podrže tim jer će "huk tribine" biti presudan faktor u brobi za plasman na finalnu seriju i u ABA ligu.

Naredni duel u KSL Radnički igra u hali "Jezero", protiv Metalca, u sredu od 19 časova.

Ne propustite