Matić: "Dosta je izgovora, Srbija mora na EP!"

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 02.03.2014.
23:23
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Vezni fudbaler Čelsija Nemanja Matić govorio je o svojim očekivanjima od predstojećih kvalifikacija za odlazak na EP i konstatovao da je narod u Srbiji umoran o pričama o tome kako imamo kvalitet, te da je vreme da se Srbija plasira na kontinentalni šampi

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Žrebom kvalifikacionih grupa za odlazak na EP u Francuskoj 2016. godine, reprezentacija Srbije otvorila je novo poglavlje u svojoj istoriji.

"Orlovi" će, zaključno sa SP u Brazilu, propistiti peto veliko takmičenje od osam, koliko ih je bilo u novom milenijumu.

Srbija će se za plasman na EP u Francuskoj boriti sa selekcijama Portugala, Danske, Albanije i Jermenije, dok će domaćin narednog kontinentalnog šampionata, participirati u grupi "I" kao sparing partner ostalim reprezentacijama.

Povratnik u reprezentaciju Srbije, Nemanja Matić, ocenio je grupu u kojoj se "Orlovi" nalaze kao tešku, ali je poručio da je najbolji način da se pokaže poštovanje rivalima taj da Srbija pobedi na svakoj utakmici.

"Teška je, ali ni druge nisu lake jer više nema ekipa za potcenjivanje. Portugalci su realno favoriti, imaju rezultate i vrhunski kvalitet. Mi ne smemo sebe da svrstavamo u favorite, jer na to nemamo pravo. Naše je da ćutimo, radimo i cenimo sve rivale. Ali, kako jedna izreka kaže, najbolji način da pokažeš koliko respektuješ nekoga je da ga - pobediš" izjavio je Matić a prenose "Novosti".

Srbija nije učestvovala na EP od 2000. godine, i kontinentalnog šampionata koji je održan u Holandiji i Belgiji.

Od tada su "Orlovi" izostali sa Prvenstava u Portugalu, Austriji i Švajcarskoj i Poljskoj i Ukrajini. Srpski internacionalac iz redova Čelsija svestan je da je narod sit priče o kvalitetu i izgovora za neuspehe pa ističe da samo plasman na EP u Francuskoj dolazi u obzir.

"Mi moramo da se plasiramo u Francusku! Dosta je bilo izgovora, narod u Srbiji to više ne može da sluša. Ne prolazi više priča o tome kako treba da pokažemo kvalitet. Sad je važan samo rezultat. Moramo da shvatimo da treba da pobeđujemo, igra nije bitna" tvrdi Matić.

Vezista londonskog tima dodaje da bi istog trenutka "potpisao" sve minimalce u grupi "I" na uštrb dobre igre.

"Neka igramo i deset puta slabije od svakog rivala, ali da na kraju uvek bude 1:0 za nas. Odmah pristajem na to! Takav je moderni fudbal, rezultat je iznad svega i odlika velikih ekipa je da dobijaju i kad se 90 minuta brane i kad ceo meč napadaju" jasan je Matić.

Dobro je poznato da Nemanja nije imao prilike da da svoj doprinos u prethodnim kvalifikacijama zbog nesporazuma sa Sinišom Mihajlovićem koji je kasno izglađen.

"Nije bilo konflikta, ja sam profesionalac i korektno sam se ponašao. Slažem se da smo mogli ranije da porazgovaramo i rešimo sve, ali smo obojica još jednom bili - Srbi. Nažalost, u onim lošim osobinama našeg naroda" objašnjava Matić.

Reprezentacija Srbije će naredni prijateljski meč odigrati pod vođstvom Ljubinka Drulovića, a novi selektor (sa prefiksom vršioca dužnosti) debitovaće na klupi "Orlova" 5. marta u Dablinu, u duelu sa Republikom Irskom.

Ne propustite