Matić: ''Vodićemo rovovsku borbu protiv Rusa!''

Autor: Beta Beta
utorak 14.01.2014.
16:20
Izvor: Beta

Uoči duela sa Rusima u drugom kolu Evropskog prvenstva, selektor reprezentacije Srbije Vladan Matić izrazio nadu da će njegov tim igrati bolje nego na startu protiv Poljaka.

Povezane vesti

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Vladan Matić rekao je da očekuje da njegova ekipa pobedi sutra Rusiju u drugom kolu Evropskog prvenstva u Danskoj i najavio je "rovovsku borbu".

"Možemo mi da pričamo šta hoćemo, ali oni su jako lepo podmladili ekipu i jako lepo igraju. Nisu to više oni stari Rusi, statični. Mislim da ćemo u sredu uspeti da ih pobedimo i da lepo dočekamo utakmicu sa Francuskom", rekao je Matić u Orhusu.

Srbija je juče pobedila Poljsku sa 20:19, dok je Rusija izgubila od Francuske 28:35.

"Biće to rovovska borba, a verujem da cemo iz dobre odbrane razviti kontru i polukontru, što u meču sa Poljskom nismo imali. Jako cenim bekovsku liniju (Rusije). Oni su ekipa za poštovanje, ali stvarno. Moramo uložiti još vise napora da ih pobedimo i udjemo mirni pred mec sa Francuskom", rekao je Matić.

Selektor je kazao da je očekuje i "lepršaviju igru" protiv Rusije, a ponovio je i da veruje u igrače i da zato ponekad rizikuje, kao što je protiv Poljske držao u timu igrače i dok im nije išlo.

"Hoću da pokažem igračima, da verujem u njih. Samo, oni sami moraju takodje da veruju u sebe. Ja tako nekada ulazim u rizik, stavljam glavu na panj, čak mi je i vi novinari ponekad odsečete. Stvarno verujem u njih i očekujem isto tako da mi oni to vrate", rekao je Matić.

Kapiten Momir Ilić rekao je da očekuje da meč protiv Rusije bude još teži od duela sa Poljskom.

"Rusija ima drugu ekipu u odnosu na prošla prvenstva. Brži su i pokretljiviji od prethodne generacije. Neće biti nimalo lako. I njima je ova utakmica mnogo značajna. Ovo će biti još teži duel nego protiv Poljske. Sa ovom eventualnom pobedom obezbedjujemo prolazak u drugi krug...Bacamo sve karte na to!", rekao je Ilić.

Levi bek Momir Rnić kazao je da očekuje da sve biti drugačije posle početne pobede.

"Sigurno da je prva utakmica na šampionatu najteža. Bilo je nervoze, što se videlo na terenu...Na kraju smo uspeli da pobedimo. Probili smo led i sada će sve biti drugačije u mecu u sredu sa Rusijom. Biće jako teško...Francuzi su ih dobili sa velikom razlikom, ali to ne treba da nas zavara. Ako odigramo kao u prvom poluvremenu protiv Poljske, možemo da se nadamo dobrom rezultatu. Prošao je prvi mec, a ja verujem da će sve sada biti lakše", rekao je Rnić.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.