Mesijev čovek na klupi!

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 22.07.2013.
21:29
Izvor: Sportske.net

Ko je Herardo Martino, novi trener Barselone. Kada pogledate broj utakmica u dresu Njuelsa pored njegovog imena i prisetite se za koga navija Leo Mesi stvari postanu prilično jasne.

Povezane vesti

U crveno-crnom delu Rozarija, "Tata" je zaista tata. Herardo Martino je na terenu od prvog dana, kada je kročio u 17. na teren protiv Platensea sprovodio filozofiju Njuelsa, koja je sadržana u trenerskom pristupu Marsela Bijelse koji je tim virusom zarazio Gvardiolu.

Herardo Martino je "Bijelsista" u pravom smislu te reči, njegov fudbal je pas i posed, sve to deluje sporo, ali protivnik se umara i nikada ne dobija loptu. Sutra kada bude promovisan u trenera Barselone biće to kao san za Mesija i njegovog oca, fanatike Njuelsa koji su dočekali da njihov idol sedne na klupu Barselone.

"Tata" Martino je napravio sjajne rezultate u Paragvaju, dokazivao se noseći iznad sebe senku samo Loka Bijelse. Ali, njegov fudbal garantuje titule, osvajao ih je kao igrač, zanimljivo nekako uvek preskačući dolazak u Evropu što je ambicija gotovo svakog Argentinca.

Odigrao je sezonu na Kanarskim ostrvima za Tenerife, nazovite to Evropom ako hoćete, nije se proslavio.

Trenersku sreću je našao u Paragvaju i to sa Libertadom. Ređao je titule i sa Sero Portenom, a jedini neuspeh u klupskom fudbalu u ovom veku doživeo je sa Kolonom, u jednom izletu u domovinu.

Svet ga je upoznao na klupi Paragvaja, igrao je četvrtfinale Mondijala, bio vicešampion Južne Amerike, a onda je konačno postao prorok u svom selu, sa Njuelsom je prošle godine osvojio titulu.

Marsela Bijelsu priča se posle Gvardiole nisu hteli igrači. "Tata" Martino će naići na topao doček i neograničeno poverenje.

Pogađate li zbog čega?


Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.