Mesina 'skida kapu' Pirejcima

Autor: Beta Beta
petak 10.05.2013.
23:36
Izvor: Beta

Treneri Olimpijakosa i CSKA složni u oceni da je u finale prošao bolji tim.

Povezane vesti

Trener Olimpijakosa Jorgos Barcokas rekao je da su njegovi košarkaši ispunili i taktički i psihološki plan i da su se zato plasirali u finale završnog turnira Evrolige u Londonu.

"Želeli smo da kontrolišemo skok i budemo strpljivi do kraja. Procenti šuta nisu uvek visoki u ovakvim utakmicama, ali odbrana je bila ključ pobede. Igrači su igrali jedan za drugog i bili su složni, psihološki i taktički", rekao je Barcokas novinarima.

Olimpijakos brani titulu, a u polufinalu je pobedio prošlogodišnjeg finalistu i glavnog favorita CSKA iz Moskve sa 69:52.

"Daćemo sve od sebe u finalu. Ne mislim zaista da smo odigrali savršenu utakmicu, ali smo uspeli u odbrani. Najvažnije je da smo igrali timski. Imali smo i psihološki i taktički plan i oba su uspela, a bila su jako važna za ovako jak tim sa tako kvalitetnim trenerom. Možda bi bio drugačiji rezultat da sutra igramo protiv CSKA", rekao je Barcokas.

Bek Olimpijakosa i najkorisniji igrač Evrolige u sezoni, Vasilis Spanulis rekao je da je oduševljen odbranom koju je njegov tim igrao.

"Sve vreme smo igrali neverovatno dobro u odbrani i zato smo pobedili stvarno teškog protivnika. Ovo je bila jedna od najboljih odbrambenih partija koje sam ikada video, a igrali smo je timski. Svi su odlično odigrali, sa mnogo srca. Posle jako teške sezone smo se vratili u finale Evrolige. Još jedna utakmica. Odigrali smo 30 ove sezone i sada nam treba još jedna pobeda", rekao je Spanulis.

Trener CSKA Etore Mesina kazao je da mu je jedino preostalo da čestita rivalu.

"Sve što možemo da uradimo je da čestitamo Olimpijakosu na sjajnoj utakmici. Nadigrali su nas fizički svojom agresivnošću. Naterali su nas na loš napad. Naterali su nas i da igramo individualno iako smo cele sezone bili tim sa najviše asistencija po utakmici... Ovo je vrlo, vrlo težak poraz"
, rekao je Mesina.

Soni Vims
je tokom cele sezone bio jedan od nosilaca, a za večerašnju partiju je rekao da je najgora koju je CSKA odigrao u sezoni.

"Skidam kapu Olimpijakosu. Užasno smo danas igrali. Odavno nisam video da tako igramo. Neki momci se nisu ni pojavili, a ovo nam je najgora utakmica sezone. Naročito na 'fajnal foru' ne sme ovako da se igra. Trebalo je da ostanemo kod kuće umesto da ovako odigramo. Bilo je užasno", rekao je Vims.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.