Milivojević: "Platu ne primam a moj ugovor najštetniji!?"

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 30.03.2013.
14:26
Izvor: Sportske.net, MONDO.RS

Fudbaler koji je najemotivnije ragovao na tvrdnje čelnika Zvezde da ima štetan ugovor bio je Luka Milivojević koji je istakao da je odbio mnogo bolje ponude no što je bila Zvezdina da bi došao na "Marakanu" na kojoj sada ne prima platu.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Slaviša Kokeza pokrenuo je lavinu koja će teško biti zaustavljena. Potpredsednik Crvene zvezde zatražio je da svi menadžeri čiji igrači imaju štetne ugovore po klub odmah počnu da razmatraju smanjenje procenata ukoliko žele da im klijenti ostanu u timu.

Generalni sekretar Zoran Stojadinović ocenio je da je ugovor Luke Milivojevića jedan od najštetnijih što je jako pogodilo mladog Kragujevčanina koji tvrdi da je pristao na Zvezdinu ponudu u trenutku kada je mogao da obezbedi sebi mnogo bolje finansijske uslove u turskom Genčleru.

"Iskreno, zasmetalo mi je to što se moj ugovor pominje kao najštetniji za Zvezdu... Dok sam bio u Radu imao sam ponudu turskog Genčlerbirligija. Klubu je bilo ponuđeno 1,2 miliona, a meni godišnja plata 600.000 evra. Onda se pojavila Zvezda, sa kojom sam se lako dogovorio iako su mi ponuđeni pet puta manji uslovi, 120.000 evra godišnje. Zato me, jednostavno, boli kad neko dođe i priča mi da je moj ugovor štetan, a znam da smo i ja i otac vršili pritisak na Ranka (Stojića, menadžera i prvog čoveka Rada) da pređem u Zvezdu" kazao je Milivojević u izjavi za "Mondo".

Crvena zvezda platila je Radu 600.000 evra za Milivojevića a u ugovoru koji su potpisivali Stojić i čelnici kluba iz Ljutice Bogdana podrazumeva da "Građevinari" od naredne prodaje reprezentativca Srbije dobiju 40%.

"Nisam bio upućen u njihove pregovore. Ima ljudi koji su bili zaduženi za to. Zvezda je tada pristala na 600 hiljada evra i 40 odsto (od sledećeg transfera). Kad sam bio mali mogli su da me dovedu za 16 hiljada iz Kragujevca i bio bih 100 odsto Zvezdin igrač. Jednostavno, tako su se dogovorili, za procente. Sada je procenjeno da je moj ugovor štetan iako sam došao u klub za manje para, od kojih bukvalno ništa nisam ni primio. Taj novac niti vidim, niti sam video. Zato me sve to boli. To što govorim nije samo priča, to nije nagađanje, sve to piše na papiru, sve je to lako proverljivo" istakao je Milivojević.

On bi večeras trebalo da zaigra protiv svog bivšeg kluba na "Marakani" ali bi ovakav istup u medijima mogao da ga košta mesta u timu čega je i sam svestan iako veruje da su njegovi stavovi ispravni.

"Sigurno da negativno utiče na mene, dok govorim da nisam zadovoljan. Nijednog trenutka se zbog postojeće situacije nisam naljutio od kad sam došao u Zvezdu, nikad nikoga nisam pitao za novac, nikad ni od koga nisam tražio novac... Ja ne primam platu, ali ne prima niko" zaključio je Milivojević.

Zbog problema sa zaradom i zbog štetnih ugovora iz tima bi večeras trebalo da izostanu Dimitrijević, Pantić i Mudrinski.

Da li je će i Milivojević biti među njima ostaje da se vidi.

Ne propustite