Miloš Todosijević - Jedini Srbin na Univerzijadi

Autor: Beta Beta
subota 06.07.2013.
00:26
Izvor: Beta

Reprezentativac Srbije Miloš Todosijević biće jedini srpski atletičar koji će u disciplini skok u vis učestvovati na Univerzijadi u ruskom gradju Kazanju.

Povezane vesti

Svetska letnja Univerzijada 2013. u Kazanju će biti održana od 6. do 17. jula ove godine i okupiće oko 10.000 sportista, koji će se boriti za medalje u 27 sportskih disciplina.

Jedini predstavnik Srbije biće Miloš Todosijević.

"Atletikom sam počeo da se bavim u Kraljevu na stadionu pored Ibra koji je bio neuslovan, zbog čega sam dugo pauzirao i tek kada sam upisao fakultet počeo sam ponovo da treniram u Beogradu i počeo da nižem rezultate", rekao je agenciji Beta atletičar Miloš Todosijević.

Todosijević je apsolvent Stomatološkog fakulteta u Beogradu, kapiten Crvene Zvezde, šestostruki i aktuelni državni šampion, pobednik Kupa Evropskih šampiona, osvajač brojnih domacih i međunarodnih medalja i standardan clan atletske reprezentacije Srbije.

Posle Univerzijade u Beogradu 2009. godine, na kojoj je u kvalifikacijama osvojio 13. mesto ostavši ispod crte, jer su dvanaestorica ušli u finale, Todosijević u Kazanj odlazi sa mnogo više iskustva, nade i motivacijom da dostigne uspeh svog strica Miodraga Todosijevića, koji je na Univerzijadi u Tokiju 1967. godine osvojio zlatnu medalju.

"Zaista odlazim sa velikim motivom da poput mog strica Miodraga osvojim zlato za Srbiju, sebe, i moju porodicu Todosijević iz Kraljeva u kojoj su bavljenje sportom i stomatologijom tradicija", rekao je on.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.