Miroslav Miljković i Maja Milanović prvaci u šahu

Autor: Beta Beta
subota 01.02.2014.
07:21
Izvor: Beta

Velemajstor Miroslav D. Miljković i prvokategornica Maja Milanović pobednici su večeras završenog Otvorenog prvenstva Beograda u šahute su se kvalifikovali za državno prvenstvo.

Povezane vesti

Miljković je osvojio sedam poena iz devet kola, koliko imaju i Ivan Šarenac, Boško Abramović, Marko Nenezić i Goran M. Todorović ali i slabije dodatne kriterijume.

U najvažnijim partijama večerašnjeg devetog kola, Miljković je pobedio Martića, Todorović je bio bolji od Popovića, a Šarenac od Radusinovića. Remizirali su Abramović i Nenezić.

Učestvovalo je 107 takmičara, igrano je devet kola po švajcarskom sistemu.

Na ženskom turniru, Maja Milanović je osvojila 5,5 poena iz sedam partija, kao i drugoplasirana Teodora Rakić. Po 4,5 poena sakupile su ženski FIDE majstor Radmila Živić i ženeski intermajstor Amajlija Pihajlić.

Učestvovalo je osam šahistkinja, igrano je sedam kola po Bergerovom sistemu (svaka sa svakom).

Kvalifikacioni turniri za prvenstvo Srbije igraće se i u Vojvodini i centralnoj Srbiji. Većina učesnika državnog prvenstva u obe kategorije učešće je obezbedila po plasmanu u 2013, trenutnom rejtingu na rang liste FIDE ili na predlog selektora muške i ženske reprezentacije.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.