Mitrović: "Igramo za istoriju!"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 16.05.2013.
22:12
Izvor: Sportske.net

Svestan uloga koji 144. "večiti" derbi nosi, Aleksandar Mitrović izrazio je želju da sa svojim saigračima ispiše novu stranicu Partizanove istorije na kojoj bi pisalo da su se crno-beli 2013. godine izjednačili po broju osvojenih titula sa Crvenom zvezdom

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Nekoliko puta je tokom prethodnih godina korišćena fraza "derbi odluke" a da zapravo "večiti" derbi nije ni približno bio važan kao predstojeći, 144. po redu.

Fudbalskoj javnosti jasno je da će pobednik subotnjeg okršaja "večitih" jednom rukom uhvatiti trofej namenjen osvajaču domaćeg šampionata, a Partizanu u korist ide to što za njih i remi vredi koliko i pobeda.

"Odgovara nam i bod u derbiju, ali sigurno je da nećemo igrati na remi i čekati kraj utakmice. Veliki je pritisak uoči derbija kako na nama, tako i na njima, što je i normalno jer od ishoda derbija zavisi ko će se radovati šampionskom peharu" jasan je Aleksandar Mitrović kada su prilče o kalkulacijama po sredi.

Mladi napadač, rođen u Smederevu, biće udarna igla crno-belih u derbiju. Iako će "jug" gledati u njega i očekivati da golovima sruši snove rivala, Mitrović poručuje navijačima da ne očekuju od samog starta "juriš" na Bajkovićev gol.

"Moramo da počnemo sa određenom dozom opreza, nećemo da se zalećemo. Mi smo ti kojima odgovaraju dva ishoda" ističe Mitrović za "Novosti" i dodaje,

"Želimo da uđemo u istoriju kao generacija koja se izjednačila sa Zvezdom po broju titula. Mislim da smo bolja ekipa i da zaslužujemo pehar" poručuje napadač petostrukog uzastopnog šampiona Srbije.

Danas je iz FSS stigla potvrda da će nakon "večitog" derbija nasumično biti odabrana četvorica fudbalera koji će se naći u protokolu za meč kako bi dali uzorak mokraće za doping test.

"Večiti" derbi igra se u subotu sa početkom od 19 časova i 30 minuta.

Ne propustite