MK - Đoković preokretom do novog "teniskog klasika"!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 18.04.2014.
20:15
Izvor: Sportske.net

Branilac titule na Mastersu u Monte Karlu nije dozvolio iznenađenje u četvrtfinalu ovog turnira, pošto je posle preokreta savladao Giljerma Garsiju-Lopeza i tako zakazao još jedan teniski klasik sa Rodžerom Federerom.

Beta/AP Photo/Michel Euler
Beta/AP Photo/Michel Euler

Povezane vesti

Najbolji srpski teniser i drugi nosilac na Mastersu u Monte Karlu plasirao se u polufinale prvog turnira iz serije 1000 koji se u tekućoj sezoni igra na šljaci.

Znatno teže nego što se očekivalo, Novak Đoković savladao je Španca Giljerma Garsiju-Lopeza u četvrtfinalu rezultatom 2:1 (4:6, 6:3, 6:1) u meču koji je trajao više od dva sata.

Momak koji je u četvrtak iznenadio Tomaša Berdiha nalazio se na sjajnom putu da šokira još jednog od favorita na Mastersa u Monte Karlu ali je njegova šansa da "skine skalp" Novaku Đokoviću otišla sa propuštenim brejk šansama u petom i sedmom gemu drugog seta.

Odmah zatim usledila je kazna pa Đoković uz ne tako ubedljivu igru stiže do izjednačenja u setovima posle čega je psihološki pritisak na Garsiji-Lopezu i kvalitet srpskog tenisera prevagnuo na stranu branioca titule u Monte Karlu.

Kada je treći set počeo "brejkom" jasno je bilo da će Novak Đoković uspeti da se plasira u novo polufinale Mastersa u Monte Karlu a do kraja seta pokazalo se da se Giljermo Garsija-Lopez predao posle propuštenih prilika iz drugog seta.

Tako je srpski teniser uz mnogo muke stigao do polufinala na turniru koji je prošle godine osvojio a borbu za plasman u finale vodiće sa Rodžerom Federerom protiv koga će igrati 34. put u karijeri.

Biće to nova prilika za Đokovića da se eventualnom pobedom izjednači sa Švajcarcem po broju trijumfa, pošto Federer trenutno ima jednu pobedu više i vodi sa 17:16 u međusobnim susretima.

Đoković i Federer dva puta su se sastajali u tekućoj sezoni a rezultat u pobedama je nerešen jer je Švajcarac slavio u polufinalu turnira u Dubaiju, dok je Đoković bio bolji u finalu Mastersa u Indijan Velsu.

Ne propustite