Mondijalski žreb - Ko su mine za nosioce?

Autor: Boris Jovanović
utorak 03.12.2013.
17:49
Izvor: Sportske.net

U petak od 17 časova kuglice će biti u centru pažnje, osam nosilaca imaju istovetne želje. FIFA se odlučila da ostali šeširi budu formirani po regionalnom principu.

Povezane vesti

Osam timova koji su nosioci, važe za favorite za prolazak u nokaut fazu. Nikome nije svejedno, od jačine grupe može da zavisi hoćete li moći da kombinujete i odmarate tim u trećem meču.

Detalji odlučuju, top timovi, Brazil, Španija, Nemačka, Argentina, Kolumbija, Belgija, Urugvaj i Švajcarska, nadaju se određenim rivalima, isto kao što bi ekipe iz drugih šešira svakako pre želele Belgiju, Švajcarsku, pa i Urugvaj, nego najjače južnoameričke i evropske selekcije.

U drugom šeširu biće timovi iz Južne Amerike i Afrike, ali njih je sedam, Čile, Ekvador, Alžir, Obala Slonovače, Gana, Nigerija i Kamerun. Jasno je, Čile je opasan sa Vidalom, Alžir je slabiji od ostalih afričkih selekcija. S obzirom da ima previše evropskih timova za jedan šešir, jedna od ekipa iz četvrtog šešira moraće u drugi.

Postoji pravilo po kome taj evropski tim ne može da bude sa još dve evropske selekcije, pa će pomenuta ekipa sigurno biti u grupi sa nosiocem iz Južne Amerike, dakle Brazil, Kolumbijom, Urugvajem Argentinom.

U trećoj grupi ima osam timova iz zone Severne i Srednje Amerike i Azije. Tu su Meksiko, SAD, Kostarika, Honduras Japan, Iran, Australija, Južna Koreja.

Po sastavu, ovo je najslabiji šešir, ali su sigurno Amerikanci i Meksikanci jači od Hondurasa i Kostarike, Japan i Južna Koreja su teži rivali od Irana, Australija je uvek opasna.

I na kraju četvrti šešir u kome su Italija, Holandija, Portugal, Engleska, Bosna, Hrvatska, Grčka, Rusija i Francuska. Ponovimo jedan od ovih devet timova će u drugi šešir, a sigurno je da tri tima iz Evrope neće biti u istoj grupi, dakle, ponovimo taj tim koji se seli, mora da bude sa južnoameričkim nosiocima.

U teoriji moguća je recimo grupa Brazil, Italija, Japan i Holandija, ili Argentina, Engleska, SAD, Italija, dakle ključ je u timu koji će iz četvrtog preći u drugi šešir. To je mač sa dve oštrice za najbolje Južnoamerikance, mogu da dobiju strašno jakog rivala iz grupe 2, a teoretski je moguće da odatle odu Grci, pa da recimo Kolumbija igra u grupi sa Grčkom, Hondurasom i recimo Hrvatima.

U svakom slučaju videćemo već u petak u Košta Do Saipe od 17 časova. Šampionat počinje 12. juna u San Paolu, a 13. jula je finale na "Marakani" u Riju.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.