Može li Srbija do organizacije EP 2020.?

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 07.12.2012.
21:44
Izvor: Sportske.net

Odlukom UEFA da se EP 2020. godine održi u više zemalja Starog kontinenta stvorena je šansa da i Srbija, pod određenim uslovima, dođe do parcijalnog domaćinstva što bi bio veliki napredak za fudbal u Srbiji i za državu uopšte.

Povezane vesti

Mišel Platini napravio je "pometnju" svojim predlogom da se EP 2020. godine održi u većem broju zemalja Starog kontinenta.

UEFA je taj predlog juče usvojila ali nije odlučila po kom će se principu određivati domaćini niti kako će organizacija takvog poduhvata teći.

Bilo kako bilo, ovakvom odlukom UEFA i Srbija je dobila priliku da se uključi u trku za domaćinstvo ali će za tako nešto biti potrebno ispuniti rigorozne uslove koje će evropska "kuća fudbala" postaviti o čemu je govorio i Zoran Laković, generalni sekretar FSS.

"Mi smo pre godinu dana, kada je to bila još Platinijeva ideja u povoju, rekli da smo kao savez zainteresovani. Mislim da bi to domaćinstvo bilo dobro i za našu državu. Međutim, treba biti realan i prvo sačekati da se naprave kriterijumi i tek onda se oglasiti. Ukoliko budemo mogli da ispoštujemo ono što će UEFA zahtevati, moći ćemo da pravimo strategiju i planove i eventualno se uključimo u tu, evropsku trku" kazao je Laković a prenose "Novosti".

Njemu je UEFA ukazala veliku čast izabravši ga za člana Komisije koja će biti zadužena za organizaciju nacionalnih takmičenja.

"Pošto se prvenstvo Evrope 2020. godine neće održavati po starom sistemu, neće biti ni Organizacionog komiteta, već će novoosnovana komisija (NACC) praktično biti jedna vrsta Organizacioniog komiteta. U komisiji će biti predsednici fudbalskih saveza Španije i Nemačke, generalni sekretari Engleske i Holandije, a meni je čast što sam u toj grupi" zaključio je Laković.

Ostaje da se vidi može li Srbija ući u trku za dobijanje domaćinstva EP 2020. godine ili će za nas tako nešto ostati u domenu nerealnog.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.