Mudrinski spasao Zvezdu, Nišlije u šoku!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 02.09.2012.
21:00
Izvor: Sportske.net

Posle šokantnog poraza u Bordou, Crvena zvezda uspela na sličan način večeras da šokira ekipu niškog Radničkog na Marakani. Nišlije dva puta vodile, ali je debitant Ognjen Mudrinski het-trikom doneo preokret Zvezdi za konačnih 3:2. Gol odluke postignut u

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Pred blizu 15.000 gledalaca na Marakani, fudbaleri Crvene zvezde su i pored slabe igre tokom najvećeg dela meča, zahvaljujući raspoloženom novajliji Ognjenu Mudrinskom uspeli da u poslednjim sekundama meča stignu do potpunog preokreta i trijumfa nad ekipom niškog Radničkog rezultatom 3:2.

Nekako, ovakav epilog kao da je bio potreban Zvezdinim fudbalerima da se oporave od šoka iz Bordoa, ali zaista je šteta što su Nišlije večeras ostale praznih šaka, obzirom na odličan utisak koji su večeras ostavili.

Tek što je počela utakmica, šok za crveno-bele! Od petog minuta Nišlije vode sa 1:0, a strelac je Aleksandar Jovanović.

Duga lopta upućena je u kazneni prostor Crvene zvezde, povratna lopta je zatim stigla do Jovanovića koji snažnim volej-udarcem sa ivice kaznenog prostora šalje loptu u donji levi ugao Bajkovićevog gola - 0:1!

Samo šest minuta trajala je prednost gostiju. U 11. minutu Dimitrijević je odlično centrirao sa leve strane, debitant Mudrinski je još bolje reagovao u skoku i na najlepši način se predstavio navijačima Crvene zvezde - 1:1!

Međutim, primljeni gol nije uzdrmao Nišlije. Najpre još jedna odlična prilika za njih, a onda u 20. minutu i još jedna lopta u mreži!

Vladan Binić je lako probio po desnoj strani, centrirao u ''srce'' kaznenog prostora ka Jovanoviću, koji glavom, neometan, ponovo šalje loptu u levi ugao - 1:2!

Očekivao se novi odgovor Zvezde, ali, bar u prvih pola sata, nije ga bilo. Mirna igra, uz inicijativu Zvezde, ali to za sada više odgovara gostujućem timu.

Mudrinski je u 34. minutu još jednom zatresao mrežu gostiju, ali ovog puta iz ofsajda, pa gol nije priznat...

Tek u 42. minutu domaći uspevaju da upute ozbiljniji udarac ka golu gostiju. Milivojević je pokušao, ali i šutirao pravo u golmana Perića.

Dva minuta kasnije sjajna prilika za Radnički! Milan Jovanović je najpre pogrešio, lopte se dokopao Petrović, koji ulazi u kazneni prostor, šutira iskosa sa desne strane, na drugoj stativi se našao Vladan Binić koji je uklizao,m ali nije uspeo da tu loptu prosledi u nebranjenu mrežu.

Ostalo je 2:1 za Radnički na poluvremenu.

U pauzi, trener Crvene zvezde Aleksandar Janković vrši dvostruku izmenu. Na terenu su Asamoa i Mijailović umesto Dimitrijevića i Jovanovića.

U 54. minutu prva prilika u nastavku i opet za goste. Binić je sa desne strane odlično uočio Jovanovića na suprotnoj, koji odmah šutira, ali nije bio precizan.

Dva minuta kasnije i Stefanović je opasno pripretio posle kornera, a u 57. minutu Nišlije nisu uspeli da iskoriste nesporazum Lazovića i Mladenovića ispred kaznenog prostora Crvene zvezde.

Domaći tim  deluje potpuno bezvoljno u dosadašnjem toku utakmice, Nišlije za sada bez većih problema održavaju stečenu prednost, ostaje da vidimo da li će se nešto promeniti u poslednjih pola sata igre.

I, u 65. minutu 2:2! Opet Mudrinski!

Minut pre toga stopostotnu priliku na drugoj strani imao je Stefanović. Binić je odlično centrirao sa leve strane, Strahinja Petrović vratio ka Stefanoviću koji sa ivice peterca traljavo šutira i Bajković uspeva da sačuva mrežu.

Usledila je kontra, Asamoa je probio po desnoj strani, oštro centrirao ka Mudrinskom koji kažnjava ove promašaje gostiju i ponovo donosi izjednačenje Crvenoj zvezdi.

U 81. minutu odlična prilika za Zvezdu! Vešović je odlično centrirao sa desne strane, Milijaš je šutirao glavom, ali lopta je otišla zamalo pored leve stative.

Zvezda pojačava pritisak u finišu. U 83. minutu Asamoa je bio u prilici, ali se spetljao kod prijema lopte i odbrana gostiju uspeva da otkloni opasnost.

Ulazimo u nadoknadu vremena, sudija Majo Vujović je produžio utakmicu za pet minuta...

Pritisak Zvezde sve jači, gosti se pomalo i panično brane. 

I onda u 95. minutu, ponovo akcija Asamoe po desnoj strani i ponovo je na pravom mestu Mudrinski - 3:2!

Kako je izgubila u Bordou, Zvezda je na sličan način dobila večeras na Marakani...

Crvena zvezda: Bajković, Vešović, Jovanović (Mijailović od 46.), Maksimović, Mladenović, Milivojević, Milijaš, Dimitrijević (Asamoa od 46.), Lazović, Kasalica (Milunović od 80.), Mudrinski.   

Radnički Niš: Perić, Stamenković (B. Đorđević od 72.), Vukomanović, Petrović, Ranđelović, Kolarević, Petrović, Pejičić, Binić (Živković od 90.), Jovanović, Stefanović (Pavličić od 66.)  

Ne propustite