Murinjo: "Sine, samo nemoj da budeš golman!"

Autor: Miloš Marković
ponedeljak 21.10.2013.
22:03
Izvor: Sportske.net

Nakon utakmice sa Kardifom, Murinjo je promenio mišljenje o golmanima, te svog sina savetuje da promeni poziciju u timu.

Povezane vesti

Meč poslednjeg kola Premijer Lige između Čelsija i Kardifa ostaće upamćen po nekoliko detalja.

Jedan je Murinjovo isključenje na trbine, drugi je Samjuel Eto i njegova 'krađa' lopte od neopreznog golmana Kardifa.

Iako pravila FIFA jasno ističu da je Etoovo izbijanje lopte Dejvidu Maršalu kao prekršaj, Murinjo poručuje da je sudija doneo pravilnu odluku jer je tako poslao i poruku golmanu Kardifa koji je tokom čitavog meča oduglovačio sa izvođenjem i 'krao' vreme.

„Da sam na mestu navijača koji su došli na stadion, navijača koji su platili kartu, bio bih nezadovoljan zbog toga što je golman Kardifa svaki prekid izvodio u proseku 21.5 sekundi. To je jednostavno gubljenje novca.“

„Kada to pomnožite sa brojem prekida, dobijete igru od 55 ili 60 minuta, a utakmica traje 90. U situaciji kada mu je Eto izbio loptu, on je već držao pet ili šest sekundi. Eto nije ništa pogrešio, možda je sudija i ako FIFA kaže da je faul, neka bude faul. Ali, po meni, golman Kardifa je napravio prekršaj.“, rekao je Murinjo.

Pokolebao se Portugalac nakon ovog meča u vezi sa golmanima, te bi i svog sina, koji je inače u Fulamovoj akademiji upravo na toj poziciji, savetovao da promeni ulogu.

„Kada sam stigao kući, prvo što sam rekao sinu koji voli golmansku poziciju je 'pogledaj onaj gol i ne glupiraj se'.“, istakao je u svom maniru gospodin Posebni.

Inače, Murinju preti kazna zbog nepropisnog ponašanja u meču sa Kardifom, kada je protestvovao kod glavnog arbitra zbog toga što gostujući fudbaleri zadržavaju vreme, pa je ostatak utakmice morao da pogleda sa tribina.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.