Muška reprezentacija "upucala" srebro!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 02.03.2013.
12:32
Izvor: Sportske.net

Muška reprezentacija Srbije osvojila je srebrnu medalju na EP u Danskoj u disciplini vazdušni pištolj.

Povezane vesti

Nakon jučerašnjeg uspeha koje su srpske strelkinje ostvarile na šampionatu Evrope u Danskoj i muška selekcija ostvarila je sjajan rezultat.

Ekipa u kojoj su bili Andrija Zlatić, Damir Mikec i Dimitrije Grgić osvojila je srebrnu medalju u disciplini vazdušni pištolj sa ukupnim rezultatom 1.732 kruga!

Zlatna medalja pripala je ruskom timu koji je imao dva kruga više a Ukrajinci su bili treći sa dva kruga manje od naših momaka.

Srpski reprezentativci tako su stigli do četvrte evropske seniorske ekipne medalje pištoljem u muškoj konkurenciji, i sve su ih osvojili Zlatić, Grgić i Mikec.

Njih trojica su se pre srebra u Odenseu kitili istim odličjem u Pragu (2009.) a bronza je osvojena u Breši (2011.). Treće mesto osvojili su i 2005. godine u Beogradu ali u disciplini malokalibarski pištolj.

Nakon dva odličja za samo dva dana treba potsetiti da srpski strelci nije ni trebalo da putuju u Dansku na EP zbog dugovanja Saveza.

Sada je jasno kakva bi to bila sramota za srpski sport da ljudi koji donose medalje zamlji ostanu uskraćeni za međunarodno takmičenje iz pomenutih razloga.

Svaka čast devojke i momci!

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.