Muta Nikolić: "Bili smo malerozni"

Autor: Filip Mitrović
nedelja 26.05.2013.
19:37
Izvor: Sportske.net

Trener košarkaša Radničkog razloge neuspeh u domaćem šamionatu vidi u teških okolnostima koje su remetile kadrovska rešenja na terenu.

aba liga
aba liga

Povezane vesti

Kragujevčani su u ABA ligi završili kao treći, bili su na korak od finala ovog takmičenja, a onda je u domaćem šampionatu usledio sunovrat - peto mesto na tabeli i neizborena viza za 'Jadran'.

Miroslav Nikolić ovako objašnjava situaciju:

"Tokom cele godine, i kroz ABA ligu i u Superligi, smo menjali igrače. Povrede su nas sustigle, Ćapin je igrao pod injekcijama, a iz povrede su se vraćali Birčević i Borisov.

Malerozni smo ove sezone. Osvojili smo treće mesto na Jadranu, a nismo mogli da uđemo među četiri najbolje ekipe u domaćem prvenstvu. To je veliki neuspeh. Ali nije to ta ekipa na koju sam računao. Sada se okrećemo "planu B". Dovešćemo mlade igrače, cilj nam je da se sledeće godine vratimo u Superligu najpre, a onda i u ABA ligu.

Kriv sam što smo pojačali rad za Fajnal for gde smo ciljali finale. Računali smo da smo sigurni za prva četiri mesta u Superligi. Imali smo već veliki uspeh plasmanom na F4, igrali smo dobro kroz ABA ligu, dobili smo gotovo sve ekipe, vezali onih sedam pobeda. Vodili smo se time da u jednoj utakmici možemo da pobedimo bilo koju ekipu. Dogodio nam se onakav poraz u polufinalu, meni je najteži za 21 godinu koliko sam trener."
rekao je Nikolić.

Ne propustite