Na Marakani se već razmišlja o derbiju...

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 15.10.2012.
21:21
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Crvene zvezde su olako ispustili lidersku poziciju koju su tako dugo čekali. Poraz od Spartaka neprijatno je iznenadio navijače, pa crveno-beli ponovo moraju da čekaju neki kiks večitog rivala, kako bi se vratili na vrh.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

U senci važnih utakmica koje reprezentativci Srbije igraju ovih dana protiču pripreme fudbalera Crvene zvezde, ili bar onog manjeg dela ekipe koji nema obaveze u nacionalnim timovima.

Čak trinaestorica reprezentativaca je odsutna već desetak dana, uz prvog trenera Aleksandra Jankovića, pa bi moglo i da se kaže kako oni koji su ostali, ne mogu nešto ''epohalno'' da urade na podizanju forme ekipe pred nastavak sezone.

Crveno-bele narednog vikenda očekuje duel sa BSK-om iz Borče, a ono što je povoljna okolnost jeste da je serija gostovanja okončana, pa će Zvezda ponovo moći da igra pred desetinama hiljada svojih navijača na Marakani.

To će crveno-belima biti jako važno na podizanju samopouzdanja ekipe posle ubedljivog poraza od Spartaka u prošlom kolu.

Naravno, želja svih u klubu je da se crveno-beli što pre vrate na lidersku poziciju na kojoj su se zadržali tek tri dana. Da bi se to dogodilo, potrebna je nova serija pobeda, ali i eventualni kiks vodećeg Partizana.

Ukoliko ''večiti rival'' ranije ne posustane, Zvezda će priliku za povratak na čelo tabele imati u direktnom duelu, 17. novembra na Marakani.

To će biti prvi susret ''večitih rivala'' ove sezone, posle tri prolećna vezana trijumfa Crvene zvezde koju je tada predvodio Robert Prosinečki.

A da atmosfera derbija već počinje da se oseća na Marakani potvrđuju i današnje reči kapitena Nenada Milijaša, koji je u izjavi ''Novostima'' potvrdio kako ''jedva čeka derbi sa Partizanom''.

''Mnogo sam ih odigrao u prošlosti, postizao golove i za duele sa crno-belima me vežu lepa sećanja'', podsetio je Milijaš, uz uverenje da će za mesec dana Zvezda izgledati znatno bolje nego u ovom trenutku.






Ne propustite