Način treninga u Junajtedu je 'praistorijski'?

Autor: Vladimir Nestorović
subota 07.12.2013.
23:28
Izvor: Sportske.net

Rejmond Verheijen, koji je kao trener radio u Barseloni, Čelsiju i Mančester Sitiju, smatra da treneri koje je u klub doveo Dejvid Mojes nemaju potreban kvalitet.

Povezane vesti

Uprkos kontroverznoj ličnosti, Rejmond Verheijen ima besprekoran CV. Holandski stručnjak u svojoj karijeri je radio u Barseloni, Čelsiju i Mančester Sitiju, a bio je deo selekcija Holandije, Rusije i Južne Koreje, sa kojima je bio na tri Svetska i tri Evropska prvenstva.

On je izneo svoje mišljenje o načinu rada u Junajtedu posle odlaska Ser Aleksa Fergusona.

"Ako angažujete trenere koji nikada nisu osvojili ništa da rade sa igračima koji su osvojili maltene sve, to ne može izaći na dobro. Osim Ser Aleksa, iz Mančestera su otišli i svi treneri koji su radili sa igračima i dobro ih poznavali. Zbog čega oni nisu zadržani?"

"Uopšte nema razumevanja između igrača i trenera u pogledu taktike i stila igre. Kada pogledamo Everton, u proteklim sezonama se stalno ponavlja isto - gomila povreda u predsezoni i slab start na početku sezone. Očigledno je da se ovaj šablon dešava i u Junajtedu."

"Kada sam gledao trening Junajteda u julu u Sidneju, bilo mi je jasno da će Van Persi imati dosta problema sa povredama. Nakon manje povrede, on je leteo 30 sati u vremensku zonu koja se razlikuje za 9 sati od one u kojoj je prethodno bio, a povrh svega morao je naporno da trenira jednom ili dva puta dnevno."

"Junajted sada plaća veliku cenu za njegove povrede. Danas smo imali priliku da ga vidimo 90 minuta na terenu nakon što je skoro mesec dana proveo van terena. Nemojte se iznenaditi ukoliko uskoro ponovo bude povređen."
- oštro kritikuje osoblje u Junajtedu Verheijen.

Da li se slažete sa njegovim mišljenjem?

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.