Nađ: "Ako Pantić ne želi da ostane, neka nas obavesti"

Autor: Beta Beta
petak 13.09.2013.
13:48
Izvor: Beta

Govoreći na temu koja je podigla veliku prašinu u javnosti poslednjih dana, Albert Nađ se osvrnuo na situaciju talentovanog Danila Pantića, za koga veruje da će ostati u klubu.

Povezane vesti

Sportski direktor Partizana Albert Nađ rekao je danas da mladi fudbaler Danilo Pantić, koji je odbio da potpiše profesionalni ugovor, neće biti u konkurenciji za prvi tim i izrazio nadu da će se ta situacija pozitivno rešiti.

"Na našu žalost, zbog odbijanja da zaključi profesionalni ugovor, igrač neće biti u konkurenciji za prvi tim, što će se svakako negativno odraziti na njegov dalji razvojni put. Partizan ima svoja pravila i principe rada i očekujemo da ih svi koji nose grb Partizana poštuju", rekao je Nađ za klupski sajt.

"Nikakvih ucenjivanja i pritisaka nije bilo ni sa jedne strane, niti bismo takav metod dopustili", istakao je on.

Nađ je rekao da je Pantiću i njegovim roditeljima ponuđeno da 16-godišnji igrač potpiše profesionalni ugovor, ali da su oni to odbili uz obrazloženje da "još nije sazreo za prvi tim".

"Zajedničko mišljenje i procena stručnog rukovodstva Partizana (sportski direktor, direktor omladinske škole, trener prvog tima) jeste da je igrač u potpunosti spreman za konkurenciju za najboljih jedanaest i naravno, za zaključenje profesionalnog ugovora", rekao je Nađ.

"Duboko verujemo da će se situacija promeniti i da će Danilo Pantić uskoro potpisati profesionalni ugovor. Ukoliko igrač i roditelji imaju životne planove koji nisu vezani za naš klub, očekujemo da ćemo na vreme biti obavešteni o tome", dodao je on.

Tokom leta Partizan je potpisao profesionalni ugovor sa mladim Andrijom Živkovićem. On je priključen prvom timu, a Nađ je rekao da klub želi da i sa ostalim talentovanim igračima, u budućnosti nastavi dominaciju u srpskom fudbalu.

"Naša omladinska škola ima puno mladih i talentovanih igrača koji u jednom periodu svojim radom, zalaganjem na terenu i talentom, zadobiju naše poverenje, da se priključe prvom timu, a potom i potpišu profesionalni ugovor. Tako su i momci iz generacije igrača 1996. godišta (Živković, Pantić, Nemanja Radonjić) dostigli tu fazu krajem prethodne godine", rekao je on.

"Direktor naše omladinske škole, Momčilo Vukotić i njegovi saradnici su u decembru 2012. godine predložili da se ovi momci, kao najtalentovaniji iz generacije, priključe treninzima prvog tima", dodao je Nađ.

Ipak, poslednjih dana se uveliko spekuliše da bi predvodnici ove talenovane generacije mogli da napuste klub, pa se tako spekuliše da je mladi Radonjić na dobrom putu da pojača italijansku Romu.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.