Nastavlja se Olimpijski karavan

Autor: Beta Beta
utorak 28.02.2012.
12:31
Izvor: Beta

Olimpijski karavan nastavlja sutra svoje putešestvije po Srbiji. Naredna destinacija Negotin, organizatori za sada prezadovoljni.

Povezane vesti

Olimpijski karavan nastaviće sutr gostovanje u osnovnoj školi u Negotinu, a organizatori te manifestacije rekli su da su zadovoljni odzivom i do sada postignutim u olimpijskoj godini.

"Deca vrlo lepo prihvataju druženje. To je interaktivno i njima je interesantno, pošto manifestacije često posete ili predsednik (OKS, Vlade) Divac ili potpredsednik (Žarko) Paspalj", rekao je agenciji Beta Ivan Novković, menadžer projekta u Fondu sporta i olimpizma, organizator manifestacije.

Olimpijski karavan ili Eko Olimpijada, održava se u osnovnim školama širom Srbije - sa decom se druže sportisti iz Srbije koji su izborili plasman na Igre.

Gost sutra u Negotinu biće Bobana Veličković, evropska prvakinja u streljaštvu i nova članica olimpijskog tima Srbije.

"Oni se druže sa decom, pokazuju im opremu... Deci je to zanimljivo, a mi koristimo priliku da im pokažemo i neke sportove koji nisu toliko popularni i prikažemo ih kao potencijalne sportove kojima se mogu baviti i možda postati budući članovi olimpijskog tima Srbije", objasnio je Novković.

Manifestacija ima tri segmenta: Olimpijski čas, tribinu i olimpijski engleski. U tim delovima učestvuje oko 500 dece, koliko je i moguće, a gledalaca je mnogo više.

"Osnovni cilj nam je da promovišemo olimpijske vrednosti, ali i da približimo naš olimpijski tim deci i celoj naciji... Do sada smo posetili pet škola, a do kraja manifestacije posetićemo još 16, oko 8.000 dece iz cele Srbije", rekao je Novković.

Olimpijski karavan do sada je bio u školama u Zemunu, Grockoj, Jagodini i Kruševcu, a medju ostalima su i Kosovska Mitrovica, Kikinda, Sombor, dve u Beogradu i drugima.

Deca iz škola u koje neće doći Olimpijski karavan, mogu da učestvuju u akcijama na društvenim mrežama "Piši Srećku" i "Crtaj Srećku". Svakog meseca biraće se po tri najbolja rada iz obe akcije, a ukupni pobednici imaće priliku da se druže sa olimpijcima Srbije.

Fond sporta i olimpizma osnovali su 2008. godine OKS i Fakultet za sport i fizičko vaspitanje.

"Osnovni cilj Fonda je olimpijski muzej u Beogradu i na tome se radilo svih ovih godina. Glavne aktivnosti su projekti fonda za edukaciju dece i do sada je kroz njih prošlo 12.000 dece iz Srbije", rekla je agenciji Beta direktorka Fonda Nataša Janković.

Uz promociju olimpijskog tima, Olimpijski karavan ostvaren je uz pomoć Fonda za zaštitu životne sredine što je jedan od ciljeva manifestacije.

Olimpijski karavan trajaće do kraja školske godine, ali Fond "priprema nove projekte i za period posle Igara, tako da ćemo imati šta da ponudimo deci i ubuduće", rekla je Nataša Janković.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.