Nedovićevo leto velikih odluka

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 21.05.2013.
14:00
Izvor: Sportske.net

Bivši košarkaš Crvene zvezde Telekom ovoga leta trebalo bi da "iskroji" svoju sudbinu i sazna gde će nastaviti karijeru. Mnogo toga zavisiće od predstojećeg "NBA Drafta" koji bi beku Lijetuvos Ritasa mogao da obezbedi "vizu" za odlazak "preko bare".

Povezane vesti

Nemanja Nedović proveo je prvu sezonu van svoje zemlje nastupajući za Lijetuvos Ritas. Zadovoljan učinjenim u debitantskoj inostranoj sezoni, Nedović litvanski klub vidi kao rezervnu opciju nakon ovog leta.

Prva će mu biti NBA liga o kojoj mašta odavno. Nedovića 27. juna očekuje "Draft" u Bruklinu gde mu je projektovan odabir u drugoj rundi. Pre toga čekaju ga Evrokamp i treniranje u Americi, nakon čega slede velike odluke.

"Prvo, 8. juna idem na Evrokamp u Trevizo na tri dana. Zatim u SAD na deset dana gde ću imati treninge sa nekoliko timova. Može dosta da se promeni posle tih treninga i Evrokampa. Može da se dogodi i da se probijem do prve runde, a može da se desi i da me i ne draftuju uopšte. Strpljiv sam, čekam draft, a svi znaju da je NBA moja najveća želja" jasan je Nedović.

Ipak, bivši košarkaš Crvene zvezde Telekom ima i rezervnu varijantu ukoliko ne bude odabran na "Draftu" a ona nije nimalo loša.

"Ugovor u Ritasu mi je takav da imam izlaz za NBA. U stvari, sve zavisi od drafta, ako ne prođem, ostajem sigurno u Ritasu" jasan je Nedović.

Nakon leta koje je pred nama videćemo hoće li Srbija dobiti novog predstavnika u NBA ligi ili ćemo Nemanju Nedovića moći da gledamo u Evroligi, možda baš protiv Zvezde ili Partizana u narednoj sezoni.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.