Nek' se spremi Bursa!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 25.07.2013.
22:19
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Vojvodine savladali su Honved i u revanšu drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope čime su overili plasman u dalji tok takmičenja, a što je bitnije, pokazali da mogu biti ozbiljan takmac i ekipi Burse koja će biti naredna prepreka za Novosađane.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

HONVED: Kemeneš, Bart, Ignjatović (od 46' Alčibiade), Lovrić, Alčibiade, Hidi, Nađ, Vencei (od 66' Dijabi), Živanović, Kozma (od 46' Testardi), Holender.

VOJVODINA: Delač, Vulićević, Đurić, Trajković, Barić, Poletanović, Radoja, Vranješ, (od 89' Mitošević) Alivodić, Škuletić (od 85' Ilić), Bilbija (od 79' Kosović).

Defnitivno najbolji utisak od svih ekipa iz Srbije koje su se takmičile u prethodne dve nedelje na evropskoj sceni ostavila je Vojvodina svojom duplom pobedom nad Honvedom.

Nakon novosadskih 2:0 sa desetoricom na terenu, Vojvodina je u prestonici Mađarske slavila sa 3:1 nad Honvedom i tako sa ubedljivih 5:1 eliminisala predstavnika naših severnih suseda iz daljeg toka takmičenja.

Iako je Honved pokazao želju da nadomesti zaostatak od dva gola, Novosađani su u prvih dvadesetak minuta igre uspeli da odbiju atake domaćeg tima a onda je Alivodić postigao pogodak u 22. minutu koji je bio poništen zbog ofsajda.

Ipak, taj gol je najavio ono što se dogodilo samo pet minuta kasnije kada je Bilbija iskoristio smušenost odbrane Honveda, prihvatio loptu grudima, a potom manirom vrsnog strelca hladnokrvno matirao golmana Kemeneša za vođstvo Novosađana od 1:0.

Do odlaska na odmor Vojvodina je uspela da duplira prednost i tako reši pitanje plasmana u treće kolo a strelac drugog gola bio je Enver Alivodić. Alivodić je lepo ispratio Škuletićev prodor, sačekao loptu na drugoj stativi, pa mu nije bilo teško da pogodi mrežu Mađara.

Jedini gol Honved je postigao u 44. minutu i to iz individualne akcije i šuta Drise Dijare koji je, mora se priznati, postigao evrogol za špice i večeras sjajni Delač nije mogao da interveniše i spreči pogodak.

U nastavku je trener domaćih uveo dvojicu novih igrača ofanzivne vokacije u pokušaju da Honved krene na sve ili ništa. Ispostavilo se da je dobio ništa jer je Vranješ u 64. minutu stavio tačku na duel u Budimpešti.

Vezista Vojvodine iskoristio je lošu reakciju defanzivaca Honveda na ivici šesnaesterca pa je lako matirao golmana protivničkog tima i postavio konačnih 3:1.

Vojvodina je ovom duplom pobedom donela jedan bod srpskim klubovima koji će se računati u kvalifikacijama za narednu godinu ali je, što je još važnije, sjajnom igrom uspela da se domogne trećeg kola kvalifikacija za LE gde je čeka Bursa.

Prvi meč igra se u Novom Sadu već narednog četvrtka.

Ne propustite