Nema predaje – Imaš samo sedam igrača, dva su povređena, hoćeš li odustati?

Autor: Miloš Marković
sreda 06.11.2013.
14:58
Izvor: Sportske.net

Nestvarna situacija stiže iz Engleske, gde je ekipe Bilingam Tauna poražena od Stokton Tauna, odigravši meč sa samo sedam igrača na terenu. Rezultat je bio 14:0!

Povezane vesti

Ne dešava se svaki dan situacija koja je viđena u nižerazrednom fudbalu u Engleskoj.

Situacija koja prikazuje hrabrost Bili Tauna, koji je na megdan Stoktonu izašao sa samo sedam igrača, od čega su dvojica fudbalera bila povređena. Pride, ekipa je na ovom meču bila bez menadžera, koji je podneo ostavku protekle nedelje.

Rezultat je poražavajuć, Stokton je slavio sa 14:0, umesto službenim rezultatom, da je Bili Taun želeo da odustane od meča.

Predsednik kluba se izvinio rivalu, znao je šta očekuje njegov tim na terenu.

„Izvinili smo se protivniku nakon meča, jednostavno smo prihvatili situaciju, znajući šta nas očekuje.“, rekao je on, naglasivši da su fudbaleri jednostavno iskazali bojkot.

„Kontaktirao sam naša 22 igrača preko SMS-a, sedam od njih mi je reklo da ne može da igra. Četvorica su imala validno opravdanje, trojica su zatražila transfer. Ostali, uz one koji nisu odgovorili, jednostavno su ostavili saigrače na milost i nemilost.“, istakao je Glen Jangmen.

Pravila nalažu i dozvoljavaju da se meč odigra ukoliko jedna ekipa ima minumum od sedam igrača na terenu.

Uzevši u obzir da su dvojica od pomenutih sedam bili povređeni, Bili Taun je imao validan razlog da meč okonča službenim rezultatom i izbegne katastrofu.

Ipak, svaka čast na hrabrosti.

„Svo poštovanje prema momcima koji su se pojavili i izašli na teren u trenutku kada smo bili spremni da predamo meč. Ipak, da smo to uradili, dobili bismo kaznu, ovako smo samo dobili ubedljiv poraz.“, rekao je predsednik kluba.


Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.