"Nevinašce" zvano Žoze Murinjo

Autor: Nikola Ćertić
nedelja 24.03.2013.
13:20
Izvor: Sportske.net

Protekle nedelje, portugalski stručnjak Žoze Murinjo je podigao veliku prašinu u vezi sa glasovima za najboljeg trenera 2012. godine. Ipak, to nije prvi put, prema navodima "Sport.es"-a, Portugalcu da pravi veliku gungulu kada nešto ne ispadne onako kako

Povezane vesti

Kontroverzni Žoze Murinjo, ili kako i sam voli da ga zovu "Posebni", izgleda da ne pamti  stvari koje su zadovoljile njegove apetite, bilo da su dobre ili loše, važno je da su njemu išle u prilog.

Kada se njemu "stane na žulj" u stanju je da Zemlju okrene naopačke, ali zaboravlja sve što je bilo onog trenutka kada ostvari svoje ciljeve.

Tako je 2010. godine kada je osvojio nagradu za najboljeg trenera, bez ikakve polemike o zaverama, nameštanjima, krađama i sl. uzeo priznanje i sve je bilo kako treba.

Ono što je Murinjo zaboravio je slučaj "Zlatne pištaljke" pre 10-ak godina, skandal koji je tada obeležio portugalski fudbal, a u kome je Murinjo kao tadašnji trener Porta bio jedan od aktera.

Skandal je obeležilo nameštanje utakmica, tačnije "kupovina mečeva" od strane različitih predstavnika višestrukog šampiona Portugalije ekipe Porta, uključujući celu sudijsku organizaciju u ovu aferu, što se tada moglo videti iz svedočenja Hasinta Paiksaa, jednog od sudija koji je bio umešan u ovaj slučaj.

Arbitar je priznao da su njegovi postupci direktno uticali na 3 utakmice portugalskog prvenstva tokom dve različite sezone, a sve su išle u korist Murinjovog Porta.

Portugalac je očigledno zaboravio na to, a i dalje kritikuje arbitre i institucije kao da se celog njegovog života sprovodi neka zavera protiv njega.

Istorijske činjenice, nam upravo pokazuju da je realnost zapravo potpuno drugačija.Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.