Nije im pomogla Džikićeva smena - Lijetuvos izgubio i od Barse!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 18.10.2012.
20:16
Izvor: Sportske.net

U prvoj utakmici drugog kola Grupe D Evrolige, košarkaši Barselone kao gosti su savladali domaći Lijetuvos Ritas, i to prilično ubedljivo, što je Kataloncima drugi trijumf, a litvanskom timu drugi neuspeh na startu elitnog evropskog takmičenja.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

U iščekivanju večerašnjeg duela u Pioniru, gde Partizan dočekuje moskovski CSKA, Barselona je večeras u Grupi D kao gost savladala Lijetuvos Ritas rezultatom 67:49.

Prvo poluvreme proteklo je u blagoj prednosti gostiju, domaći tim je imao rezultatski priključak, pa je na poluvremenu prednost Barselone iznosila samo dva poena razlike - 27:25.

Međutim, drugo poluvreme je potpuno proteklo u znaku gostiju, koji su već u trećoj četvrtini stekli dvocifrenu prednost koju su do kraja meča samo još više uvećali. Tako se litvanskoj ekipi nije odmah isplatila iznenadna smena dosadašnjeg trenera Aleksandra Džikića.

U pobedničkoj ekipi Navaro je upisao 13 poena, dok je Ingliš postigao 11, a nekadašnji centar Partizana Nejtan Džavai osam poena.

Kod domaćih Leon Radošević najefikasniji sa 11 poena, a srpski reprezentativac Nemanja Nedović je za 21 minut na parketu upisao 7 poena.


Ne propustite