Nije samo Anelka - 'Naci sindrom' zahvatio Sakoa i Nasrija!

Autor: Miloš Marković
nedelja 29.12.2013.
09:33
Izvor: Sportske.net

Poslednjih dana, pa i nedelja, u engleskoj javnosti se povela debata u vezi sa pozdravom koji je predstavio i popularizovao francuski komičar Didun.

Povezane vesti

U pitanju je 'kvenel', vrsta obrnutog nacističkog pozdrava koji je očito izuzetno popularan u Francuskoj poslednjih dana.

Nakon Anelke, koji je na meču protiv Vest Hema iznenadio javnost svojom proslavom gola i sebe stavio u poziciji da može da očekuje kaznu od FA Engleske, pojavile su se slike njegovih sunarodnika koji promovišu isti pozdrav.

Pre svega, tu je Samir Nasri koji se uslikao upravo sa komičarem Didunom, ispred trening centra Mančester Sitija.

nasri

Zatim, isti pozdrav je u dva navrata napravio Mamadu Sako, fudbaler Liverpula, koji je reagovao u javnosti napisavši na socijalnim mrežama da nije znao šta pozdrav znači, te da su ga 'prevarili'.

sako

Englezi u prvi plan u medijima ističu ove slike poručivši da se nacizam ni u kom obliku ne sme tolerisati.

Ipak, čovek ne može a da se ne zapita da li, poput Sakoa, i ostali fudbaleri, pa i veliki deo javnosti uopšte zna značenje pozdrava i da li ga koristi sa namerom ili tek iz 'zabave'?

Inače, prvi francuski fudbaler koji je na fudbalske terene doneo ovaj pozdrav bio je Matiju Deplanj, još u januaru ove godine. Deplanj je stao u odbranu Anelke i svojih zemljaka, rekavši da je taj pozdrav čista asocijacija na 'sjajnog komičara' i da nema nikakvu pozadinu.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.