Niko kao Murinjo – 'Posebni' najplaćeniji u 2012.!

Autor: Miloš Marković
utorak 19.03.2013.
09:51
Izvor: Sportske.net

Portugalski trener Žoze Murinjo, najplaćeniji je fudbalski trener po statistici vezanoj za 2012. godinu koju je izneo ugledni 'Frans fudbal'.

Povezane vesti

Trener aktuelnog šampiona Španiije minule kalendarske godine zaradio je 14 miliona evra, čak 12 na ime svog ugovora, dok je preostalih 2 miliona zaradio na ime marketinških prava.

Na top listi najplaćenijih trenera koju 'Frans fudbal' objavljuje još od 2004. godine, Murinjo samo dva puta nije bio na vrhu tabele.

Desilo se to 2004. kada je primat imao Ser Aleks Ferguson, a potom i 2009. kada je Portugalca na vrhu nadmašio Luiz Felipe Skolari.

Ove godine, baš kao i prethodne, Murinjo se nalazi ispred Karla Anćelotija koji je u minuloj kalendarskoj godini inkasirao 12 miliona, za 1.5 manje prihoda nego što je ostvario prošle godine.

Treći na listi je Marčelo Lipi, trener kineskog Evergrandea, koji je zaradio 11 miliona evra.

Iza njega su Hidink (Anži) sa 10.8 miliona, Keni Dalgliš koji je u Liverpulu zaradio 10 miliona, pa Arsen Venger (Arsenal) sa zaradom od 9.4 miliona evra.

Slede Manćini (Mančester Siti) sa 6.1 milion, Ser Aleks Ferguson (Man Junajted) sa identičnom sumom kao i njegov 'gradski rival'.


Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.