Nikolić: "Izrabljujem ove momke, svaka im čast!"

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 18.01.2014.
23:21
Izvor: Sportske.net, kkradnicki.rs

Nakon sedme ovosezonske pobede u ABA ligi trener košarkaša Radničkog Miroslav Nikolić još jednom je u prvi plan stavio umor svojih izabranika i način na koji oni uspevaju da izađu sa njime na kraj.

kkradnicki.rs
kkradnicki.rs

Povezane vesti

ABA ligaš iz grada na Lepenici u subotu je prekinuo neugodnu tradiciju kada su međusobni dueli sa ekipom Igokee u pitanju.

Pre večerašnjeg trijumfa Radnički nikada u takmičarskom meču nije savladao Igokeu a uslovi u kojima je ostvaren uspeh u 17. kolu ABA lige čine pobedu Kragujevčana još većom.

Šumadinci su slavili rezultatom 82:67 (23:20, 16:12, 16:17, 27:18) a trener domaćeg sastava izjavio je posle utakmice da su njegovi izabranici uspeli da se izbore sa velikom dozom umora koja nastaje usled borbe na dva fronta.

"Po ko zna koji put, prvo ću da zahvalim publici koja bodri ove umorne igrače. Igokea je ekipa koja nam uopšte ne leži, plašio sam se da ne uđemo u kontra ritam. Odmornija je od nas, pa sam strahovao da ne napravimo kiks, mada poraz od ovakve Igokee to ne bi bio. Posle mečeva sa Zvezdom i ekipama iz Evrope jako smo umorni. Izrabljujem igrače - a njima svaka čast" rekao je Nikolić.

Strateg Kragujevčana apostrofirao je mnogo bolji učinak svog tima kada su asistencije (22:11) i skokovi (33:25) na večerašnjem susretu u pitanju i konstatovao da u takvoj konstelaciji stvari Radnički teško gubi.

"Kada imamo 22 asistencije i dobro skačemo, teško nas je pobediti u 'Jezeru'. Dobro smo odradili meč, da ne platimo danak u ABA ligi. Smogli su snage da pobedimo u ovako bitnoj utakmici" istakao je Muta.

Radnički se pobedom nad Igokeom vratio u život i sada zauzima devetu poziciju na tabeli ABA lige sa skorom 7-10. Nikolić je konstatovao da će trijumf nad Igosima omogućiti njegovim igračima da u nastavku šampionata igraju sa manje grča što je neophodno za što bolji plasman.

"Sada se lakše diše, borićemo se do kraja, videćemo dokle ćemo stići. Sve se menja, svi gube i imaju težak raspored kao i mi. Možda možemo da napravimo neko iznenađenje pa da budemo i malo više plasirani na tabeli" zaključio je Nikolić.

Radnički naredni meč igra u Strazburu protiv istoimene ekipe u sredu od 20 časova i 30 minuta, potom sledi gostovanje Olimpiji u okviru 18. kola ABA lige.

Ne propustite