Nikolić: "Sujete na stranu, žrtva za tim je obaveza!"

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 01.02.2014.
22:10
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Trener FK Partizan Marko Nikolić sumirao je utiske nakon prvog dela priprema u Antaliji i istakao da već sada ima sliku ekipe koja će krenuti u odbranu trofeja ali da to ne znači da je borba za mesto u timu završena.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Strateg fudbalskog kluba Partizan podvukao je crtu nakon prvog dela priprema koje su njegovi izabranici u petak okončali u Beleku.

Po dolasku u Beograd Nikolić je ekipi dao 24 sata slobodnog vremena a već u ponedeljak sledi nastavak uobičajenih aktivnosti.

"Ono što smo planirali za proteklu fazu rada, ostvareno je bez problema" kratak je Nikolićev osvrt na urađeno u Antaliji.

Trenera Partizana jako raduje i podatak da se niko od igrača nije teže povredio tokom prve faze priprema na čemu je zahvalio i domaćinu koji je sjajno održavao podlogu na terenima na kojima se treniralo u Beleku.

Posle tri odigrane utakmice, dve pobede i jednog poraza, Marko Nikolić već ima sliku čiji će poslednji piksel doći na svoje mesto nakon drugog dela priprema na obalama Sredozemnog mora.

"Donekle imam sliku, ali ne bih nikome zatvarao vrata prvog tima, jer Partizan u svakom trenutku mora da ima 17-18 igrača stalno spremnih da uskoče u postavu. I, tražim te momke, da vidimo ko zna da igra kada je u ekipi, ali isto tako ko ume da odgovori zadatku kada uđe sa klupe za rezerve. Važno je da stvorimo tu vrstu ambijenta da svako zna da svaki sekund koji dobije iskoristi na pravi način i da sujetu stavi po strani i da napravi žrtvu za tim" ističe Nikolić.

Kada su pojačanja u pitanju, nema previše "pametovanja". Igrači koji su tokom zime stigli u Partizan dobro poznaju prilike u klubu i srpskom fudbalu tako da adaptacija na sredinu neće moći da im bude izgovor za loše partije.

"Svi ti igrači se dobro znaju između sebe. Danko Lazović se vratio u klub u kome je odrastao, kao i Nikola Drinčić i Petar Škuletić. Miroslav Vulićević je odigrao bezbroj mečeva protiv igrača Partizana, ali i sa većinom od njih zajedno u nekim selekcijama. Branislav Trajković sedam godina igra Superligu, poznaju fudbaleri njega i on njih veoma dobro. Nisu to stranci, pa da im je potrebno neko dugo prilagođavanje" objašnjava trener crno-belih.

Od Partizana se na proleće može očekivati ofanzivni fudbal koji diktira i formacija 4-3-3, kakva je viđena tokom priprema u Beleku.

"Pokušali smo da postavimo tim i igru sa velikim brojem fudbalera sa ofanzivnim karakteristikama. Tu mislim na bekove, bočne napadače, veziste, klasične napadače, koje krase igra preko centra. To su samo sitne nijanse, na kojima ćemo raditi u nastavku priprema. Odlično je krenulo, ne vidim razlog da ubuduće ne bude još mnogo bolje" konstatuje Nikolić.

Fudbaleri Partizana u ponedeljak nastavljaju pripreme za prolećni deo sezone, dok ih u utorak očekuje prijateljski susret sa beogradskim Hajdukom.

U sredu sledi povratak u Antaliju na završnu fazu priprema.

Ne propustite